Hoşgeldiniz  

GAZİANTEP ÇEPNİLERİ DERNEĞİ YENİ YERİNDE ETKİNLİKLERLE AÇILDI

admin | 28 Aralık 2021 | Foto Galeri, Genel, Gündem, Kültür Sanat, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

GAZİANTEP ÇEPNİLERİ DERNEĞİ YENİ YERİNDE ETKİNLİKLERLE AÇILDI

GAZİANTEP ÇEPNİLERİ DERNEĞİ YENİ YERİNDE ETKİNLİKLERLE AÇILDI

ASLAN:10 YILDAN BERİ KÖYLERİMİZDE YAPTIĞIMIZ CEMEVLERİ VE FAALİYETLERİMİZ BUNDAN SONRADA DEVAM EDECEK

Gaziantep Çepnileri Derneği yeni yerinin açılışı yoğun ilgiye sahne oldu. Anadolu coğrafyasında büyük bir Türkmen boyu olan ve Gaziantep’te de özellikle Yavuzeli Rumkale arasındaki köylerde yaşayan Gaziantep Çepnilerı kent merkezinde de etkin bir nüfusa sahip.

Açılış etkinliğine çeşitli siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Gaziantep Kent Konseyi Hemşeri Derneleri Çalışma Grubu Başkanı Halil Eyyupoğlu, Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Çoban, Malatyalılar Derneği Başkan yardımcısı Ali Doğan Dinç, Adıyaman Balyanlılar Derneği Yönetim kurulu Başkanı Küreyş Bozkurt ve çok sayıda Çepnili vatandaş katıldı.

Gaziantep Çepnileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zülfikar Aslan Çepnilere ait olan köylerde cemevlerini yapmaya devam ettiklerini, belirli tarihlerde festivaller düzenlediklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti;

10 yıldan beri çok büyük zorluklarla buralara kadar geldik. Bu mutlu günümüzde bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Gerçekten 10 yıldan beri hiçbir şekilde boş kürsülere konuşmadık. Yaptığımız bütün etkinliklerde bize katılarak güç verdiniz.

Yalnız burayı sadece bir dernek olarak görmüyoruz. Bu dernek gerçekten toplumsal bir yapı oluşturuyor. Garibanıyla, yoksulu ile, çiftçisi ile çalışmalarımızı bu insan grupları üzerinde yoğunlaştırıyoruz. Asla sıradan bir dernek değil, Sivil Toplum Örgütü olarak burayı  olarak tutmak istiyoruz. 10 yıldan beri köylerimizde yaptığımız cemevleri ve faaliyetlerimiz bundan sonrada devam edecek.

Gaziantep’te de yani bir yere ihtiyacımız vardı. Bu yeri düzenledik alt katı dernek, üst katı ise cemevi haline getirdik. Derneğimiz yeri  kentin merkezinde  ve halkımızın yoğun yaşadığı bir mekan.

Burada eğitim faaliyetlerimiz çok çeşitli şekilde devam ediyor. Matematik, İngilizce, satranç kursları, semah ,saz kursları veriyoruz. Üst katımız çok amaçlı. Taziyelerimizi, konferansları, panellerimizi yapacağız. Bu hafta Pazar günü saat 13.00 de “Çepni’nin Dünü ve Bugünü” konulu panelimiz var.

Ekonomik sorunumuz çok büyük. Özellikle çocuğunu okutmakta zorlanan yoksul ailelerimiz var. Sadece 36 öğrencimize burs vermeye gücümüz yetiyor.6 aydan bu güne kadar 1300 aileye de yardım maddesi ulaştırdık. Enflasyon bizi çok zorlamaya başladı. Bize her gün yardım talebinde bulunan vatandaşlarımız oluyor.1990-2000 yıllarında derdimiz insan hakları, demokrasi, özgürlük oluyordu. Şimdi buna ekmek ve gıda da eklendi. Öncelikli problemimiz bugün ekmek ve gıda olmaya başladı. Çok zor günler geçiriyoruz. Halkımız  başka ülkeye gitmek istese bile parasının 15-18 kat bizim paramızdan yüksek olan bir ülkeye gitmek de çok zor. Umarım aydınlık günler gelir. Burada herkesin söz hakkı var. Kimseden yardım almadan etkinliğimiz sürdürüyoruz.

İyi ve kötü günde bir olacağımız Derneğimizin yeni yeri hayırlı uğurlu olsun”

Açılış etkinliği Naciye Çokbilir ve Cevahir Çokbilir’in deyiş ve türküleri, Çocuk Korosu ve yerel sanatçıların konseriyle devam etti.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı