Hoşgeldiniz  

“GAZİANTEP MODELİ” İLE MEYVE ORMANI KURULACAK (VİDEO HABER -Halil Eyyupoğlu)

admin | 16 Aralık 2021 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

“GAZİANTEP MODELİ” İLE MEYVE ORMANI KURULACAK (VİDEO HABER -Halil Eyyupoğlu)

“GAZİANTEP MODELİ” İLE MEYVE ORMANI KURULACAK

Gaziantep Valiliği koordinasyonunda, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde, Erozyonla Mücadele Eylem Planı kapsamında kente “Meyve Ormanı” kazandırılması için protokol imza töreni düzenlendi.

İmzalanan protokol ile Yamaçtepe Mahallesi’nde yer alan 18 bin metrekarelik alanda, ceviz, badem, incir ile zeytin ağaçlarından oluşan 490 adet ağacın yer aldığı “Meyve Ormanı” kurulacak.  

Valilikte düzenlenen törene Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Hani ve Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cevdet Akınal katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Vali Davut Gül, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Gül, “Tam bir ‘Gaziantep Modeli’, burası birlikte iş yapma kültürü olan bir şehir. Kadın girişimcilerle birlikte hayırlı bir iş yapılıyor.” dedi

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin şunları aktardı: “Dünya sürdürülebilir kalkınma diyor. İnsana ve doğaya saygılı bir kalkınma modeli. Biz bir taraftan sanayi şehriyiz. Bir taraftan da akıllı, sağlıklı, eğitim ve bilim şehri olmak istiyoruz. Gazi Şehir, ‘Yeşil Şehir ‘nasıl dönüşür diye soruluyor. Sayın Valimizin 27 milyon fidan kampanyası vardı. Bu hedefe hep birlikte ulaşmış olacağız.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı