Hoşgeldiniz  

ARKEOLOJİ ENSTİTÜSÜ ‘SALI SOHBETLERİ’ İLE YOUTUBE’DA(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

admin | 24 Kasım 2021 | Eğitim, Genel, Kültür Sanat, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

ARKEOLOJİ ENSTİTÜSÜ ‘SALI SOHBETLERİ’ İLE YOUTUBE’DA(Video Haber-Halil Eyyupoğlu)

ARKEOLOJİ ENSTİTÜSÜ ‘SALI SOHBETLERİ’ İLE YOUTUBE’DA

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, ‘Salı Sohbetleri’ ile arkeoloji ve kültür dünyasının kapılarını aralıyor. Youtube kanalından canlı yayınlanacak webinar’larla Enstitü, herkesi derin ve renkli sohbetlere katılmaya çağırıyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle hayata geçen Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü, “Salı Sohbetleri” webinar (web tabanlı seminer) serisi ile herkesi arkeolojinin derin ve renkli dünyasına davet ediyor.

Arkeolojinin tanıtılması ve kültürel mirasın korunması bilincinin kazandırılması amacıyla herkese açık olarak Enstitü’nün Youtube kanalından canlı yayınlanacak etkinlik, 23 Kasım Salı günü başlıyor. ‘Salı Sohbetleri’ webinar serisinin moderatörlüğünü, arkeoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Nevzat Çevik, Prof. Dr. Kutalmış Görkay ve Doç. Dr. Rana Özbal yapacaklar.

Enstitü projesinin, Türkiye ve Avrupa’dan 430 kültür, sanat, bilim insanının çalışmalarıyla yürütüldüğünü vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bakan Müşaviri Hakan Tanrıöver, “Webinar’larla millî kültürümüzün belki de en önemli bileşeni olan tarihimize hep birlikte sahip çıkmak, bu konuda ortak bilince erişmek için bir adım atıyoruz. Amacımız toplumumuzun tüm kesimlerine ulaşmak; Avrupalı ve Türk sanatçıları, kültür ve bilim insanlarını bir araya getirerek ‘kreatif merkez’ oluşturmak” dedi.

‘Salı Sohbetleri’ uzman konukları ve renkli içerikleriyle her yaştan ve her kesimden izleyiciye ulaşmak için hazırlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Kültürel İrtibat Noktası Koordinatörü Hâle Ural, Enstitü çalışmalarında aktif rol oynayan akademisyenlerin moderatörlüğünde hayata geçen etkinlik için şunları söyledi: “Uzman konukların nitelikli içeriklerle bir araya getirildiği programımızı dijital olanaklardan yararlanarak dünyanın her köşesine ulaştırabilmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Salı Sohbetleri, bilim dünyasının birikimini, keyifli bir sohbet ortamında ve renkli konularla herkesin yararlanabileceği bir kültür hizmetine dönüştürecek.”

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nü, hedeflerini ve çalışmalarını paylaşmak üzere düzenlenecek ilk webinar 23 Kasım saat 20.00’de yayınlanacak. Enstitü’yü Prof. Dr. Nevzat Çevik, Prof. Dr. Kutalmış Görkay, Doç. Dr. Rana Özbal, Hâle Ural ve Hakan Tanrıöver anlatacak.

‘Salı Sohbetleri’, 23 Kasım-18 Ocak tarihleri arasında her Salı saat 20.00’de Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü’nün Youtube hesabından canlı yayınlanacak.

‘Salı Sohbetleri’ Programı:

Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü / 23 Kasım

Antik Çağlarda Mimarlık ve Modern Mimaride Yansımaları / 30 Kasım

Türk-İslam Sanatı ve Avrupa Sanatının Karşılaşması / 07 Aralık

Anadolu Masalları ve Mitolojileri / 14 Aralık

Sanat Tarihi ve Arkeoloji Açısından Tıp / 21 Aralık

Antik Dönemlerde Moda, Tasarım ve Kültür Ekonomisine Yansımaları / 28 Aralık

Dünden Bugüne Tiyatro Yapıları ve Kültürü / 4 Ocak

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı