Hoşgeldiniz  

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

admin | 21 Ekim 2021 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERLE  KUTLANDI

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERLE  KUTLANDI

Resmî Gazetede yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile 2015 yılından beri kutlanan 19 Ekim “Muhtarlar Günü”, bu sene de kutlanmaya devam ediyor. Muhtarlar Günü, bugün sabah saatlerinde Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen çelenk koyma töreni ile başladı.

Akabinde 100. Yıl Parkı’nda  Muhtarlarla Buluşma programı düzenlendi.  Programa  Vali Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Muhtarlar katıldı.

Buluşma Programında konuşan  Vali Davut Gül şunları aktardı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 19 Ekim “Muhtarlar Günü” olarak ilan edilmiştir. Bununla ilgili yasal düzenleme yapılmıştır. Son yıllarda da bunu hep birlikte kutluyoruz. Pandemi şartlarında çok fazla bir araya gelemezsek bile en azından açık havada birbirimizi görelim dedik. Öncelikle katılımınızdan dolayı ben hepinize teşekkür ediyorum.

“Muhtarlık müessesesi her geçen gün güçleniyor ve bundan sonra da inşallah daha da güçlenmeye devam edecek, Gaziantep olarak bana göre muhtarlarımız ile kamu kurum ve kuruluş olarak da en şanslı illerden biriyiz” dedi.

Vali Gül sözlerine şöyle devam etti: “Gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse de İlçe Belediyelerimiz hem muhtarlıkların kendi ihtiyaçları hem de muhtarlıkların vatandaşların talepleri ile ilgili olan ihtiyaçlarını önemli ölçüde gideriyor. Eksiklikler var mı? Var. Ama yapılanlara baktığımızda eksik kalan kısımların daha kolay giderilebileceğini görüyoruz. Her ay yaptığımız toplantılar da vatandaşların taleplerini gerek bizlere, gerek Kaymakamlarımıza ve Belediye Başkanlarımıza iletiyorsunuz. Seçildikten sonra çözülen sorunlara baktığınız da kalanların işin teferruatı olduğunu göreceksiniz. Görevde olan ve geçmişte muhtarlık yapan bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Vefat etmiş muhtarlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

Törende konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kemal Titiz ise muhtarlık makamının önemine değinerek, her daim vatandaşın yanında olacaklarını söyledi.Titiz onursal başkan merhum ökkeş titiz’i ve vefat eden muhtarları anarak sözlerine başladı. Titiz konuşmasında şu cümlelere yer verdi; “Türkiye Muhtarlar Derneği tarafından gündeme getirilen ve sayın Cumhurbaşkanımıza sunulan ve kabul gören, BAĞKUR primlerinin devletimiz tarafından ödenmesi, silah ruhsat harçlarından hem görevdeyken hem de görev sonrasında muaf tutulması, 2002 de 97 TL olan muhtarlık ödeneğinin 2021 yılında yaklaşık 2700 lira olmasına katkı sağladığı için sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, o dönemde bakanlık görevinde bulunan ve şu anda da Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Fatma Şahin’e ve merhum Ökkeş Titiz başkanımıza şükranlarımı sunuyorum.  
Muhtarlarımızın yaptığı hizmetlerin daha ileriye gitmesi ve teknolojik olarak desteklenmesi için, daha fazla bilgiye ve teknolojik desteğe ihtiyaç duymaktayız. her konuda yanımızda olan   bu kapsamda, talep ettiğimiz merkezde görev yapan muhtarlarımızın bilgisayarları büyükşehir belediye başkanımız sn fatma şahinden, yazıcılarını Şahinbey Belediye Başkanımız sayın Mehmet Tahmazoğlu ve daha öncede  Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu’nundan  aldık. Kendilerine huzurunuzda tüm muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum”

Titiz, Bu günü kendilerine armağan eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Buluşma Programının sonunda Vali Davut Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin muhtarlarla bire bir ilgilenerek sorunları dinledi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı