Hoşgeldiniz  

DOLAR ÜZERİNDEN TÜCCAR PİYASA OYUNU ( Köşe Yazısı-Halil Eyyupoglu)

admin | 15 Ekim 2021 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

DOLAR ÜZERİNDEN TÜCCAR PİYASA OYUNU ( Köşe Yazısı-Halil Eyyupoglu)

DOLAR ÜZERİNDEN TÜCCAR PİYASA OYUNU

Aynı oyun sahnesini Kasım 1999-2000 yıllarında seyretmiştik. O günlerde hem döviz baskısı hem de faiz anlamında repo baskısı milletin anasını bankalar aracılığı ile ağlatıyordu. Hazine boş olunca o dönem “bana başbakanlık yaptırmıyorlar” diyen Ecevit hükümetinde ekonomi gerçekten zora düşmüş ve bir esnafın Ecevit’e bir kasa fırlatması ardından yaşanan gerginlik sonucu “Anayasa kitapçığı” nın fırlatılması gündemde yerini almıştı. Sonuç olarak Körfez depremi de üzerine tuz biber olunca MHP Genel başkanı bir Genel Seçim çağrısını yapmak zorunda kalmıştı.

Eski bakan Namık Kemal Zeybek, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 2002 yılında Türkiye’yi erken seçime götüren çağrısını nasıl yaptığını geçmişte şöyle anlatmıştı, “Birisi ile telefonda konuştu. Çıktı, yüzü sapsarıydı çıkarken. 5 dakika sonra kürsüye çıkıp ‘3 Kasım’da erken seçim var’ diye ilan etti.”

Aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekonomi kadrosu o yılları gözeterek o yılların tecrübelerini de, MHP lideri Bahçeli’nin deneyimlerini de kullanarak küçük esnafı ve çiftçiyi kollayan bir vergi düzenlemesi gerçekleştirdi.

İnşallah hayırlara vesile olur diyoruz..

Ama şunu da unutmamak gerekir ki; şu andaki seviyeye bundan 3-4 ay önce gelen TL karşındaki dolar değeri inişlerle bir süre devam etti ve önceki pik konumuna tekrar geldi. Doların değeri 8,90 larda olduğu zaman dolar tüccarları demirden çimentoya , elektrik fiyatlarından temel maddelere zam yaptılar. Dolar düşünce fiyat da indirmediler. Şimdi dolar önceki pik değerini tekrar bulunca zam yaptılar. Dolar yükselince zam, düşünce ses yok, tekrar bir önceki pik değeri bulunca tekrar zam..Üstüne üslük  ürünlere neden tekrar tekrar aşırı zam yapmak isterler? Bu soruya şöyle cevap verelim;

Bu davranış hem devlete, hem hükümete, hem vatana, hem de vatandaşa ihanettir.

Başka söze gerek yok..

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı