Hoşgeldiniz  

“MÜHÜRLENMİŞ ZAMANLAR” RESİM SERGİSİNE YOĞUN İLGİ (video Haber- Halil Eyyupoğlu)

admin | 30 Eylül 2021 | Gündem, Kültür Sanat, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

“MÜHÜRLENMİŞ ZAMANLAR” RESİM SERGİSİNE YOĞUN İLGİ (video Haber- Halil Eyyupoğlu)

“MÜHÜRLENMİŞ ZAMANLAR” RESİM SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü Üyesi Sevin Gökseven’in 2.  kişisel resim sergisi Şehitkamil Sanat Merkezi’nde  açıldı..

Gökseven’in “Mühürlenmiş Zamanlar” sergisine Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu “sergide sergilenen resimlerin satışından elde edilecek gelirin eğitimde kullanılması bir nezakettir. Her zaman söylediğimiz gibi hangi konuyu tartışırsak tartışalım sonucunda insan mefhumuyla karşı karşıya kalıyoruz. Bunun en önemli noktasında  eğitimli insan konusunda  sorunlar   yaşıyoruz. Eğitime verilecek her türlü desteğin bizde yanındayız. İçinde bulunduğumuz sanat merkezinin bu şekildeki aktivitelerle  canlı kalması bizim her zaman istediğimiz faaliyet. Bu ikincisi, İnşallah  12,  22.cileri de bu şekilde açarız. Bu serginin bereketli olmasını temenni ediyor daha çok öğrenciye burs sağlamasını diliyorum” dedi.

2004 yılından bu yana Türkiye’nin tanınmış birçok resim sanatçısından karakalem ve yağlı boya dersleri alarak resim yapmaya başlayan Gökseven, ilk kişisel resim sergisini 3 Ekim 2012 günü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu Fuayesi’nde açmıştı.

Kendisine daha estetik ve sıcak geldiği için çalışmalarında genellikle ‘at ve kadın’ temalarını daha yoğun işlediğini belirten Gökseven, “Sergide tamamı pastel, akrilik ve kuru yaprak üzerine akilik eserden oluşan birçok özgün çalışmam yer alacak. Bu sergide daha çok Mevlana ve çocuk üzerine eğilerek eserler yaptım.” dedi.

Gaziantepli sanatseverlerin katılımı ile yoğun ilgi ile açılan serginin 4 Ekim 2021 Pazartesi gününe kadar açık kalacağını kaydeden Gökseven, sergiden elde edilecek gelirin tamamının Şahinbey Lions Kulübünün burslu öğrencilerine ve üniversite öğrencilerinin bursu için kullanılacağını söyledi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı