Hoşgeldiniz  

25 İLDEN GENÇ KADINLAR GAZİANTEP’E GELECEK

admin | 29 Eylül 2021 | Eğitim, Ekonomi, Genel, Gündem, Kültür Sanat, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

25 İLDEN GENÇ KADINLAR GAZİANTEP’E GELECEK

Gaziantep’te 500 aktif üyesi ile yardıma, ilgiye ve desteğe ihtiyaç duyan tüm kadınlar için güvenilir liman haline gelen çok değerli bir Sivil Toplum Kuruluşu var. Kadın ve Demokrasi Derneği Gaziantep Şubesi (KADEM), çalışkan ve özverili şube başkanı Sabiha Doğan liderliğinde, Gaziantep’te ihtiyacı olan her kadının hayatına dokunuyor.

Yakın dönem projelerinden de söz eden Doğan “1-3 Ekim tarihleri arasında çok önemsediğimiz bir kamp ve çalıştayımız var. Gençlik komisyonumuz organize etti. Bunun ilkini pandemi öncesi yapmıştık ve her sene tekrar ederek geleneksel hale getirmek istiyorduk. Şimdiye kısmet oldu. 25 ilden genç kadınlarımız gelecek. Bir günü çalıştay olmak üzere üç günlük bir kamp olacak. Her çalıştayımızın bir konusu var. Bu yıl küresel ısınmaya bağlı çevresel felaketler ile su ve gıda sorunlarını konuşacağız. Küresel ısınmanın hayatımıza getirdiği olumsuzlukları ve çözüm önerilerini tartışacağız. Özellikle bu sorunların kadınlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi nasıl etkileyeceğini konuşacağız.” İfadelerini kullandı.

KADIN VARSA ERKEK VAR AİLE VARSA BABA VAR

KADEM olarak olaylara zaman zaman ters açılardan bakmayı sevdiklerini söyleyen Doğan, kadın ve ailenin olduğu yerde erkekleri ve babaları yadsımanın mümkün olmadığını ifade ederek “Bu yıl bir ilki daha gerçekleştirdik. Ters açıdan bakarak, kadın odaklı bir STK olduğumuz halde, erkeği merkeze alan bir proje yaptık. Aile dediğimiz zaman akla hep anne geliyor. Oysa ki en az anne kadar önemli bir figür daha var; Baba. Biz ‘Baba ve Aile’ konulu bir fotoğraf yarışması yaptık. Yarışmanın konusu baba. Tüm Türkiye’ye açık bir yarışma oldu. Katılım o kadar fazlaydı ki, ters dediğimiz bakış açımızın aslında ne kadar doğru olduğunu gördük. Baba ve aile temalı fotoğraf yarışmamıza binden fazla eser geldi Türkiye’nin her yerinden. Şu an değerlendirme aşamasındayız. İlk üçe, 8, 6 ve 4 bin TL ödülümüz var. Ödül törenimiz 25 Ekim’de, Belediye Başkanımız Fatma Şahin ve KADEM Başkanımız Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun katılımıyla ve üniversitemizin iş birliğiyle yapılacak. Törende dereceye giren eserlerin yanında sergilemeye değer bulunan 25 eser de görücüye çıkacak. Tüm Gaziantep’i sevincimizi paylaşmak ve bizlere güç vermek adına bu tören ve sergiye davet ediyorum.” dedi.

    DİLE KOLAY “500 ÜYE”

    KADEM Gaziantep’in 500 üyesi olduğunu ifade eden Başkan Doğan “Gaziantep’te 500 aktif üye ile çalışmaya devam ediyoruz. Sayımız, bilinirliğimiz ve çalışmalarımız sürekli artıyor. Bundan sonra da şimdi bahsederek sürprizi bozmak istemediğim çok önemli, büyük ve geniş katılımlı projelerimiz var. Bunların bazıları uluslararası boyutlarda. KADEM’e güvenin, destek olun ve takip edin. Göreceksiniz ki KADEM Gaziantep’in gurur duyacağı en etkili STK’lardan birisi olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: www.gaziantepolusum.com

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı