Hoşgeldiniz  

DELİKLİTEPE TURİZME DEĞER KATACAK (Video Haber)

admin | 20 Eylül 2021 | Gündem, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

DELİKLİTEPE TURİZME DEĞER KATACAK (Video Haber)

DELİKLİTEPE TURİZME DEĞER KATACAK

At Biniciliği ve Okçuluk Tesisininde içerisinde olduğu hem tarihi, hem inançsal hem de seyirlik haliyle Oğuzeli’ne değer katacak olan Delikli Tepe Seyir Terasının yoğun bir katılımla açılışı gerçekleştirildi.

Delikli Tepe Seyir Terası, At Biniciliği ve Okçuluk Tesisi, Gaziantep Valisi Davut Gül, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, MHP Gaziantep milletvekilleri Ali Muhittin Taşdoğan, Sermet Atay, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin,  İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç , MHP İl Başkanı Cahit Çıkmaz ve çok sayıda vatandaşın  katılımıyla gerçekleştirildi.

Oğuzeli Belediyesi tarafından projelendirilen ve  İpekyolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yapılan, içinde okçuluk ile binicilik eğitim merkezlerin bulunduğu Deliklitepe Seyir Terası’nın açılışında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül “Hibe projelerinden en fazla pay alan ilçelerimizden biridir Oğuzeli Belediye Başkanımız da  bunu en güzel şekilde kullanıyor. Burada içinde farklı aktivitelerin bulunduğu güzel bir tesis açıyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise yaptığı konuşmada  “Açtığımız bu tesisin içinde ata kültürümüzü yaşatmaya çalışacağız. Bunun için okçuluk ve binicilik eğitim yerleri açtık. Vatandaşlarımız buraya geldiğinde hem yemeğini yiyecek, çayını içecek hem de ok atıp ata binecek. Ayrıca Delikli tepe insanlarımızın çok geçmişten bu yana bir inanç uğrak yeri oldu. Başta sayın valimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım ise  tesisin ilçe halkına hayırlı olması diledi. Yıldırım ifadesinde  “Bir eseri bir milletvekili yapamaz ama belediye başkanı düşünür ve hayata geçirir. Yerel yöneticilik sadece imar açmak yol yapmak değildir. O şehri her anlamda geliştirmektir. O şehrin katma değerini geliştirmektir. İşte burada bunun bir örneğini görüyoruz.” dedi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz ise yaptığı konuşmasında  “Oğuzeli’nde kurulduğumuz günden bu yana çok çalışmalar yaptık. Sayın başkanımız Sait Kılıç yönetime geldiğinde ise bu çalışmalar daha hızlı bir ivme kazandı. 2018 tarihinde hayata geçirilmesini sağladığımız bu tesisin  hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca Türkiye’de ilk olarak Biyogaz tesisini Oğuzeli’nde açtık. Tarımsal alanda tarımsal üretimde bilimsel   uygulama eğitimleri verdik ve ürünlerin  ticarileştirilmesini sağladık. Oğuzeli’nde beni en çok heyecanlandıran somut olmayan çok geniş bir kültürümüz var. Bu bölge Türk Halk Edebiyatının yoğun olarak türkülerle şiirlerle bugüne taşındığı bir alanımız oldu” dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı