Hoşgeldiniz  

GAZİANTEP MODELİNİ BASIN CAMİASININ İÇİNDE DE OLUŞTURMALIYIZ (Halil Eyüpoğlu Köşe yazısı )

admin | 13 Eylül 2021 | Gündem, HALİL EYYUPOĞLU Köşe Yazısı, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler, Yerel Haberler


admin
oeyyupoglu1@gmail.com

GAZİANTEP MODELİNİ BASIN CAMİASININ İÇİNDE DE OLUŞTURMALIYIZ

Gaziantep Model bir kent.          

Her yönü ile kendi oluşturduğu modeli bağrında taşıyan bir kent. Elbette bir anda oluşan bir yapı değil. Geçmişin derinliklerinde ve henüz üzeri açılmamış bir somut olmayan mirası bünyesinde taşıyor.

Bu model farklılıkların ortak  yaşam bileşkesini kendi alt yapısıyla oluşturan bir modeldir. Gaziantep farklı kültürleri bir arada tutabilmiş ama hiçbir zaman dışa vurmadan bu güzelliği bu güne taşımış bir şehirdir.

Kültürel alt yapısı güçlü olan sanki güneş batmamış gibi ışık saçan kendi güzelliğini yaşayan bir şehirden söz ediyorum.

Gaziantep’te basın camiası her ne kadar beğenilmese de dahi geçmişin bütün yapısal özelliği ile bütün olumsuzluklara rağmen yaşayabilen bir meslek.

100 yıl,50 yıl, 30 yıl, hatta 20 yıl önce saygın olan bu meslek neden bu hale geldi derseniz aslında çok söylenecek sözler var. İtibarsızlaştırma hızla büyüyor.

Birincisi; kültür hazinemiz iyice daraldı. Gazeteci yada basın elemanı demek sokaktaki haberi yayınlayarak haber oluşturan bir yapı değildir.

Haberi bütün olarak görür. Neden ve sonuç ilişkisine göre değerlendirip ve bunu kamuoyuna taşır.

Çok kültürlü bir kentin basını en azından entelektüel olabilmeli. Bir olayı kamu yararına değerlendirip neden sonuç ilişkisiyle toplum ile paylaşmalı.

224 üye içerisinde 179 üyenin oyunu alarak tekrar Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen İbrahim Ay’ı tekrar kutluyor yeni dönemde daha iyi basın için atılımlar yapacağına inanıyorum.

Adaylıktan çekilen Levent Özkurt arkadaşımın da nezaket göstererek bir gerginliğe yol açmadığı için de ayrıca kutluyorum.

İbrahim Ay yoklukla yıllarca mücadele eden basın emekçileri arasında hiç bir ayrım yapmadan bir ev sahibi olmasına verdiği katkıyı da unutamayız.

Gaziantep’in ortak yaşamında olduğu gibi elbette farklılıklar içerisinde bir olmayı nasıl bu kent başarabildiyse, farklı düşünceler içinde olan basında bu düşünce zenginliğinde bir arada hareket etme zorunluluğu var.

Gelecek dönemde de Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti başkanımız İbrahim Ay’ı verdiği vaatlerin yanında basına vereceği sürpriz katkılar vereceğinden eminiz.

Hayırlı uğurlu olsun..

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı