Hoşgeldiniz  

ULUSOY: ABDALLAR BİZİM CANIMIZ

admin | 25 Ağustos 2021 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

ULUSOY: ABDALLAR BİZİM CANIMIZ

ULUSOY: ABDALLAR BİZİM CANIMIZ

2021 Yılı UNESCO Hacı Bektaş Veli Yılı etkinliklerinin yanı sıra  Yası-Muharrem ayının da aynı günlere denk gelmesi nedeniyle Hacı Bektaş Veli Dergahı ve Hacı Bektaş Veli evlatları olan Ulusoy ailelerinin evleri mürşit makamı olarak dolup taşıyor.

Bir 12 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Yaklaşık bir ay önce Kültür bakanlığı tarafından başlatılan etkinlikler Hacı Bektaş Belediyesi ev sahipliğinde Alevi kurum ve kuruluşlarınca çok yoğun bir biçimde katılımla devam ederken dergahı çok büyük bir kalabalık topluluğu ile ziyaret eden Abdal aşiretleri ise Hacı Bektaş Veli Dergahına itikat ve bağlılıkları nedeniyle bu yıl da görkemli bir renk oluşturdu.

Etkinlikler kapsamında ve yılın 12 ayı halka açık olan ve Alevi toplumunda Hacı Bektaş Veli evlatlarından Arife Ana olarak bilinen evi ziyaretçilerle dolup taşıyor.

2021 yılı UNESCO Hacı Bektaş Veli Yılı olması nedeniyle bir açıklama yapan Hacı Bektaş Veli evlatlarından Celal Abbas Ulusoy ilçenin etkinliklerin yükünü kaldıramadığını yoğun kalabalık nedeniyle etkinliğe gelen insanları ellerinden geldikçe misafir etmeye çalıştıklarını ifade ederek bazen isteyerek olmasa da yoğunluğun vermiş olduğu stres ortamlarının da yaşanabildiğini bunu hoşgörü içerisinde karşıladıklarını ve idare ettiklerini vurguladı.

Yoğunluk nedeniyle fazla ses yükü hem hizmetlerimiz konusunda hem de yapılan cemlerin düzenini bozabildiği gibi çevrede oturan kişilerin uyarılarda sürekli bulunduklarını ifade eden Ulusoy açıklamasında  “yanlış anlaşılma durumu nedeniyle misafir ettiğimiz gruplarında bizleri yeterince tanımamasından kaynaklanan tartışmaların yaşanması sanki “kadına şiddet” miş gibi pozisyonunda bazı haber yayın organlarında yayınlandığını üzüntüyle izledim. Bizim inanç felsefemizde kadına asla şiddet olmadığı gibi kadın haklarını savunan bir misyonumuzun da olduğunu unutmamamız gerekir.

Elbette Abdal aşiretleri kardeşlerimizin birlik ve bir düzen içinde ziyaretlerini gerçekleştirmesinden yanayım. Ama yoğunluk bizim evimizde oluştuğu zaman bazen ses ve gürültüden kaynaklanan tartışma talihsizliğini de yaşadık. İnşallah bundan böyle Abdal kardeşlerimizin konaklayacakları Alevi toplumuna yakışır misafirhanelerin de  yetkililerden yapılmasını talep ederiz. Yıllardan beri bakımsızlıktan toz toprak içinde olan Hacı Bektaş İlçesi bu yıl etkinliklerden dolayı biraz düzenleme yapıldı. Toprak yollar asfalt oldu. İnşallah yıllarca sokakta apaçık yatan Abdal aşiret kardeşlerimizde sokakta asfaltta yatmaz, hep birlikte bu canlarımıza sahip çıkar , onların da insanca konaklayabilecekleri mekanlara sahip oluruz” dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı