Hoşgeldiniz  

TAHMAZOĞLU, ELLERİYLE AŞURE YAPTI

admin | 20 Ağustos 2021 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

TAHMAZOĞLU, ELLERİYLE AŞURE YAPTI

 TAHMAZOĞLU, ELLERİYLE AŞURE YAPTI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Muharrem Ayı vesilesiyle vatandaşa aşure ikram edilmesi için aş evinde aşure yaptı.

Şahinbey Belediyesi, Muharrem Ayı kapsamında aşure dağıtım geleneğini bu yıl da sürdürüyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşlara ikram edilmesi için Güneş Mahallesi’nde yeni yapılan aşevinde aşure yaptı. Barış, dostluk ve kardeşlik gibi birçok kavramı içinde bulunduran Aşure, içerisinde 27 çeşit ürün barındırıyor.

HER GÜN 5.000 KİŞİYE AŞURE

Şahinbey Belediyesine bağlı aşevinde kendi eliyle aşure yapan Başkan Mehmet Tahmazoğlu “Muharrem ayı tarihte birçok olayın yaşandığı bir ay. Bunlardan en bilineni Kerbela olayı, Hazreti Hüseyin Efendimizin ve arkadaşlarının şehit edilmesi, her zaman yüreğimizi dağlayan bu acı olayı, acıyla hatırlıyoruz. Başta Hazreti Hüseyin Efendimiz olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Aşure bu ayda yapılan ve geleneklerimizde olan evlerimiz de pişirilip komşulara dağıtılan, paylaşılan ve paylaşıldıkça çoğalan bir tatlımız. Aşure 27 çeşit malzeme koyarak pişirdiğimiz bir tatlı, her malzeme kendi özelliğini koruyarak bir araya gelip çok farklı bir tat oluşturuyor. Aslında aşurenin bize farklı bir mesajı var. Biz kendi özelliklerimizi, kültürümüzü koruyarak birlik ve beraberliğin bir sembolü. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak bu geleneğimizi yaklaşık 6 yıldan beri devam ettiriyoruz. Kendi aşevimizde Muharrem ayı boyunca her gün 5.000 kişiye pişirdiğimiz aşureyi vatandaşlarımıza ikram ediyoruz” dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı