admin | 06 Ağustos 2021 | Foto Galeri, Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri A- A+

GAZİANTEP ALEVİ DEDELERİ VE MUHTARLARI HÜNKARIN DERGAHINDA BİRLİK BARIŞ DUASI ETTİLER
ALEVİ DEDE VE MUHTARLARDAN BAKAN ERSOY VE GAZİANTEP VALİSİ DAVUT GÜL’E TEŞEKKÜR
Gaziantep’te çeşitli köy ve mahallede yaşayan Muhtarlar ve alevi cemlerini yürüten dedeler UNESCO ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Hacı Bektaş Veli’nin vefatının 750. yılı dolayısıyla Hacı Bektaş Veli etkinliğine katıldılar.
Davete Alevi Kültür Dernekleri ve diğer Alevi dernekleri siyasi muhalif düşünceleri nedeniyle katılmayı ret ederken kırsalda cem yürüten dedeler ve muhtarlar Kültür Bakanlığının davetine icabet ettiler. Gaziantep kültür ve Turizm İl müdürü Bülent Öztürk ve ekibi rehberliğinde hem turistik gezi hem de Hünkarın kapısında duaları ve niyazlarıyla eşlik eden dedeler etkinliklere katkı sağlayan Gaziantep Valisi Davut Gül’e de ayrıca teşekkür ettiler.
Gaziantep dedeleri ayrıca Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Gaziantep’li olan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’i de Gaziantep kırsal mahalle köylerinde cem ibadetine davet ettiler.
Dedekargın Ocağı dedesi Mehmet Güngör dede ve Çepni dedesi Hüseyin Keskin dede günün anlamına dair bilgiler verdiler ,dualar ve gülbengler okudular