Hoşgeldiniz  

AFGANİSTAN’IN FATURASI TÜRKİYE’YE Mİ ÇIKACAK (Haber Halil Eyyupoğlu)

admin | 19 Temmuz 2021 | Tüm Manşetler A- A+

AFGANİSTAN’IN FATURASI TÜRKİYE’YE Mİ ÇIKACAK (Haber Halil Eyyupoğlu)

AFGANİSTAN’IN FATURASI TÜRKİYE’YE Mİ ÇIKACAK

Afganistan ve Taliban sözcüleri ülkede kızışan savaş gerilimine karşı barış görüşmelerini hızlandıracaklarını söylediler.

Bu arada çok sayıda Afganlı İran ve Türkiye Sınırlına akın ettiği bildirildi.

Diğer yandan El-Jazeera haberine göre Afgan hükümeti ve Taliban  delegasyonu iki gün sonuçsuz kalan görüşmelerden sonra Pazar günü ortak beyanlarında barış görüşmelerini hızlandırma planı için tekrar görüşecekleri ifade edildi.

“BİR AN ÖNCE AFGANİSTAN’IN GENELİNDE BARIŞIN EGEMEN OLDUĞUNU DÜNYAYA GÖSTERMEK LAZIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında konuya değinerek , “Türkiye’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’deki havalimanının güvenliğini sağlaması söz konusu. ABD ile yapılan görüşmeler var. Taliban’dan ‘Türkiye’yi istemiyoruz’ şeklinde bir açıklama geldi. Bu konudaki görüşmeler hangi aşamada?” sorusunu şöyle cevapladı: “Taliban’ın yapmış olduğu açıklamalarda ‘Türkiye’yi istemiyoruz’ gibi ifadeler yok. Onlar kendilerine göre bazı açıklamaları yapmış durumdalar. Bu açıklamalarıyla da güya bize yönelik bazı yaklaşım türleri var. Bu konuda Türkiye’deki yönetimin ne konumda olduğunu Taliban gayet iyi biliyor. Bu adımları atarken bizim Türkiye yönetimi olarak bazı planlarımız var ve bu planlarımızın da gereğini yerine getiriyoruz. Şu an itibarıyla gerek Dışişleri nezdinde gerekse şahsım olarak bu adımları atıp inşallah Taliban’la da ne gibi görüşmeler yapacağız ve bu görüşmelerle de nereye ulaşacağız bunun gayreti içindeyiz. Tabii Taliban’ın şu anda Afganistan’daki bizce yaklaşımı bir Müslümanın bir başka Müslüman’a yaklaşımı değildir. Zira Afganistan halkının kahir ekseriyeti Müslüman olan bir ülke. Burada Taliban’ın adeta bir işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değildir. Biz de Türkiye’den Taliban’a sesleniyoruz; Bu işgal hareketini, kardeşlerinin topraklarını işgal etmeyi bırakması lazım ve bir an önce Afganistan’ın genelinde barışın egemen olduğunu dünyaya göstermek lazım” dedi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı