Hoşgeldiniz  

AZİZ MİLLETİMİZİN 15 TEMMUZ DESTANSI DİRENİŞİNİ KUTLUYORUZ

admin | 15 Temmuz 2021 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

AZİZ MİLLETİMİZİN 15 TEMMUZ DESTANSI DİRENİŞİNİ KUTLUYORUZ

AZİZ MİLLETİMİZİN 15 TEMMUZ DESTANSI DİRENİŞİNİ KUTLUYORUZ

Türkiye 2016 yılının 15 Temmuz’unda FETÖ İhanet Şebekesi tarafından organize edilen hain bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmış, Saat 22 sıralarında başlayan devleti ve hükümeti ele geçirme teşebbüsü, aziz Milletimizin destansı direnişiyle 16 Temmuz sabahı engellenmiştir.

Tarihinde darbelere sıkça şahit olan bu millet, 15 Temmuz’da kendi vatandaşına kurşun sıkan, tankları şehir meydanlarına süren, halkına bombalar yağdıran hainlere geçit vermeyerek o gece ihanetin karşısına çıkmakta bir an bile tereddüt etmemiş, tüfeğin, tankın, topun karşısında dimdik durmuş, demokrasiye sıkılan kurşunlara gövdesini siper etmiştir.

Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşında olduğu gibi, Aziz Türk Milleti 15 Temmuz’da da Destan yazmıştır. Şanlı tarihimizin sayfalarına daima kahramanlık destanı yazan, kahramanlık genlerini bünyesinde daima muhafaza eden bu Aziz Millet, 15 Temmuz’da vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırarak “Türkiye Geçilmez” anlayışını tarihin sayfalarına altın harflerle adeta kazımıştır. 

Çanakkale Ruhu ve 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça daima büyüyen, gelişen ve dünyanın önde gelen devletleri arasında yer alan Ülkemiz her alanda bağımsızlığı uğruna mücadele etmeye devam edecektir. Şanlı tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu olan Aziz Türk Milleti, ülkemizin güvenliğine, birlik ve beraberliğine, milli iradesine yöneltilen her türlü girişime dün olduğu gibi, bugün ve yarın da asla izin vermeyecektir. 

Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, 5 yıl önce bugün bu destana adını yazdıran kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Allah bu milleti bir daha böyle hainlikle imtihan etmesin.

Davut Gül

 Gaziantep Valisi

Resim

Türkiye, beş yıl önce  milletimizin canına ve  ülkemiz demokrasisine  kast eden hain bir darbe girişimine maruz kalmıştır.

Bölgesinde ve dünyada her geçen gün daha fazla söz sahibi olan ülkemizin, güçlenen ekonomisini, büyüyen ve gelişen sanayisini, gelişen ve kurumsallaşan demokrasisini kabullenemeyen hainler ve onlarla işbirliği içinde olan yapılar, aralarında yüce Meclisin, Cumhurbaşkanlığının da olduğu kurumları hedef almış, 2193 vatandaşımız gazi, 251 vatandaşımız şehit olmuştur. Aziz milletimizin güçlü ve sarsılmaz iradesini hesaba katmayarak devleti ele geçirmeyi amaçlayan hain terör örgütü FETÖ, o gece; genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle sokaklara dökülen milyonların yeni bir destan yazmasını önleyememiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara dolan vatandaşlarımız, üzerlerine doğrultulan silahlara karşı bedenlerini siper etmiş , ölüme meydan okumuştur.  Milletimiz, atılan bombalara rağmen  darbecilere teslim olmamış, birlik ve beraberlik içerisinde hükümetine ve ülkesine sahip çıkarak bu hain darbe teşebbüsünü bertaraf etmiştir. Ülkemize ve milletimize karşı hain emelleri için darbe planlayanları ve arkalarındaki destekçilerini bir kez daha lanetliyorum.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde ülkemizin birliği, devletimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Gaziantep Milletvekili / AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yrd. / Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü

ŞAHİN: TARİH BİR MİLLETİN SADECE GEÇMİŞİ DEĞİL, İSTİKBALİNİN DE PUSULASIDIR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin mesajında, Tarih yazmak kadar yazılan tarihi yeni nesillere doğru bir şekilde aktarmanın da önemli olduğunu vurguladı.

Mazisi çağ açıp çağ kapatan fetihlerle, zaferlerle, destansı mücadelelerle dolu bir millet olduğumuzu belirten Şahin şunları kaydetti:

“15 Temmuz, demokrasi mücadelemizin en önemli noktalarından biridir. Millî iradenin vesayete, cesaretin ihanete, milletin hainlere galebe çaldığı, insanlık tarihine altın harflerle yazılmış büyük bir demokrasi mücadelesinin adıdır.  O gece milletimiz kadını erkeği, genci yaşlısıyla nesiller boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza atmıştır. 15 Temmuz tıpkı İstiklal Harbimiz gibi Türk Milleti’nin topyekûn ayağa kalktığı, dirildiği ve şahlandığı gündür. Demokrasi nöbetleriyle başlayan, tarihî Yenikapı Mitingiyle ete kemiğe bürünen bu dayanışma iklimi, başta terör ve vesayetle mücadele olmak üzere ülkemizi tüm cephelerde daha da güçlendirdi. Çünkü tarih bir milletin sadece geçmişi değil, istikbalinin de pusulasıdır. Biz geçmişimize bakınca sadece ibret almayız, aynı zamanda kuvvet, cesaret ve ilham alarak kendi pusulamızı oluştururuz.

Bu necip millet ülkesine yönelik işgal girişimine büyük bir direniş göstererek Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duasının gereğini yapmıştır. Bizler özgürlük ve bağımsızlığa âşık bir milletin evlatlarıyız. Dava vatan olduğunda her birimiz canımızı seve seve feda ederiz. O gece de tarih tekerrür etti ve milletimiz bağımsızlık ve demokrasisine göz diken hainleri yüreklerindeki iman ve bayrak sevgisi ile bertaraf ederek şanlı tarihine layık olduğunu kanıtladı. Tarih milletimizin kahramanlığını unutmayacaktır.

“Gaziantep şehit olur, gazi olur ancak esir olmaz” sözünün hakkını vererek darbecilere teslim olmayan, meydanları darbecilere teslim etmeyen, kadını, erkeği, yaşlısı genci, çocuğu engellisi tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç şüphesiz vatan uğruna şehadet şerbetini içen şehitlerimiz ve gazilerimiz kalplerimizdeki yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Aziz milletimiz, yüce devletimiz var olsun, birliğimiz daim olsun.”

BAŞKAN TAHMAZOĞLU’NDAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ mesajında, 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ/PDY tarafından Türk Demokrasisine ve Milli İradeye karşı teşebbüs edilen alçak darbe girişiminin, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kahraman milletimiz tarafından bertaraf edilişinin yıl dönümünde tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla andığını ifade etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 15 Temmuz’da yapılan hain darbe girişiminin yıl dönümü sebebiyle yayımladığı mesajda, “Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Selalara şiarıyla 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi, Allah’ın izniyle, halkımızın topyekûn sokaklara dökülmesi, sağduyulu kahraman polislerimizin üstün gayretleri, ordumuzun helal süt emmiş er- erbaş, komutanlarımız ve en önemlisi Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere erken seslenmesi ve dirayetiyle hain kalkışma planı başarısız olmuştur. O gece tankın, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece imanlı yüreği ve inancı ile dikilen aziz milletimiz, günlerce sokakları, meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusundaki kararlılığını ortaya koyan kıymetli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz, “günü, iradeye sahip çıkma günüdür” anlayışı ile Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanları bir an boş bırakmayan aziz milletimizin ikinci bağımsızlık savaşıdır. Aziz vatanımızı ve devletimizi bu ihanet çetesi mensupları aracılığıyla, devletimizi teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz akşamı harekete geçenler, ertesi gün akşamı daha 24 saat olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır.  Aziz milletimiz Ecdadımızın Çanakkale’de, Sarıkamış’ta ve Kurtuluş Savaşında ortaya koyduğu destansı mücadeleyle vatanın bağımsızlığı için şehadete yürüdü. O ecdadın kahraman torunları da 15 Temmuz gecesi vatanın ve milletin bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan, hiç düşünmeden şehadet şerbetini içti. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.


FADILOĞLU: “HALKIMIZIN DESTANSI DİRENİŞİYLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”  
-FADILOĞLU’NDAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında, darbe girişiminin üzerinden 5 sene geçtiğini anımsatan Başkan Fadıloğlu, “15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yılında, milletçe tek yürek olup emsalsiz bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onurunu ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.   Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:   “Devletimizi, demokrasimizi, milli birlik ve beraberliğimizi, anayasal düzeni ve özgürlüklerimizi hedef alarak, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yönelik FETÖ/PDY hain terör örgütü tarafından yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yılında, milletçe tek yürek olup emsalsiz bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onurunu ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşıyoruz.   15 Temmuz gecesi aziz milletimizin kahraman evlatları Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inerek güvenlik güçlerimizin yanında yer almış ve vatanı her ne pahasına olursa olsun koruyacağını, yeri geldiğinde bir kez daha kahramanlık destanı yazmaya hazır olduğunu göstermiştir.   15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir. Bundan 5 yıl önce, 15 Temmuz 2016 gecesi devletimize ve milletimize karşı başlatılan hain darbe girişimi, halkımızın destansı direnişiyle etkisiz hale getirildi. Bu vatana hep birlikte, omuz omuza sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Allah, bizlere bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet yaşatmasın.   Tarihin her döneminde olduğu gibi bundan sonrada tek yürek olmayı başarmak, bu ülkenin vatandaşları olarak vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, devletimize sahip çıkmak zorundayız. Bu nedenle darbe girişimini fiilen yürütenleri, arka planda onları yönetenleri, darbecilere destek olanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız.   Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyorum. Şehitlik, peygamberlikten sonra bizim inancımıza göre en yüksek makamdır. Şehitlikten sonraki makam gaziliktir. Bu topraklarda özgürce yaşayabiliyorsak, her bir köşesine özgürce ulaşabiliyorsak muhakkak ki şehitlerimizin ve gazilerimizin bunda çok büyük emeği ve payı vardır.   Bu duygu ve düşüncelerle vatanını canından aziz bilip, bu topraklar için bir gül bahçesine girercesine seve seve canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle ve şükranla yad ediyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı huzurlu ömürler diliyorum.”  
   
 

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanları “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nün yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur yayımladıkları mesajda; “Bağımsızlık” kavramının Türk milleti için vazgeçilmez bir unsur olduğunu, tarihin hangi noktasına bakılırsa bakılsın orada Türk adının ve destansı bağımsızlık mücadelelerinin görüleceğini söylediler.

15 Temmuz gecesinde gövdesini vatan uğruna siper edenlerin, bağımsızlık uğruna hain terör örgütü FETÖ’nün karşısında dimdik duranların da bunun en güzel örneklerinden birisi olduğunu vurgulayan GTO Başkanları, açıklamasında şunlara yer verdi:

“1000 yıl önce bu topraklar üzerinde oynanan oyunlar, boyunduruk altına alma çabaları 1. Dünya Savaşı’nda da tekerrür etmiş fakat Türk’e kefen biçmeye çalışanların karşısına kahraman bir millet ve o milletin şahlanışına önderlik eden büyük kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk çıkmıştır. ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.’ düsturu başarının kilit anahtarı olmuştur.

Günümüze geldiğimizde milletimizin üzerinde oynanan oyunların sona ermediğini, hainlerin hainliğinden vazgeçmediğini görüyoruz. Hain oluşumlar devletimizi, milletimizi uçuruma sürüklemeye, birçok kumpas ve planla geleceğimizi karanlık ellere teslim etmeye çalışmıştır. Nihayetinde bağımsızlığı elinden alınmaya çalışılan bu necip millet Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” diyerek 15 Temmuz günü korkusuzca mermilere göğsünü siper etmiş, tam 251 şehit vermiştir. Allah hepsinden razı olsun.

O günleri bir daha yaşamamak adına Türk milleti olarak yapmamız gereken ise bu acı tecrübeden ders çıkarmak ve tarihin tekerrür etmesini imkânsız kılmak… Hak, hukuk, adalet, liyakat ve eşitlik kavramlarına her zamankinden daha fazla sahip çıkmalı, sıkı sıkı sarılmalıyız. Demokrasiyi daha iyi işleterek, şeffaflığı tüm kurumlarımıza yerleştirerek, özgürlükçü ve hesap verebilir bir anlayışla geleceğimizi daha sağlam temeller üzerine kurabilir, çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabiliriz.

Türk iş dünyası olarak, milletimizin bölünmez bütünlüğü için, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye hedefiyle azimle çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını da yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız. 15 Temmuz’un yıl dönümünde bu cennet toprakları vatan kılan tüm kahraman şehit ve gazilerimizi bir kez daha derin bir saygı, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müz kutlu olsun…”

GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret KİLECİ’den 15 Temmuz Mesajı:

“15 Temmuz onurlu bir kahramanlık destanıdır.”

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.  Kileci; “15 Temmuz tarihteki en onurlu kahramanlık destanlarından biridir.” dedi. 

GAİB Koordinatör Başkanı Kileci mesajında, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişimini lanetlediklerini ifade ettikten sonra, Türk milleti için bağımsızlığın ve demokrasinin hayati bir öneme sahip olduğuna da vurgu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün: “Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.” şeklindeki sözünü hatırlatan Kileci, “15 Temmuz 2016’da vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin hür ve bağımsız yaşama iradesine, birlik ve beraberliğimize kasteden hainler, milletimizin azim ve kararlılığı karşısında hüsrana uğramışlardır.” dedi. 

Başkan Kileci, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Türk milletinin en önemli karakter özelliklerinden birisi de bağımsızlığına olan düşkünlüğüdür. Tarihin her döneminde bağımsız yaşamış olan milletimiz, bundan tam 5 yıl önce bağımsızlığına ve millet egemenliğine karşı yapılan darbe girişimini canı pahasına bastırarak millet iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz’da tanklara göğsünü siper eden milletimiz 251 şehit verirken tarihteki kahramanlık destanlarına bir yenisini daha eklemiştir. Tarihteki en onurlu kahramanlık destanlarından biri olan 15 Temmuz, Türk milletinin demokrasi ve millet iradesi dışında hiçbir güce boyun eğmeyeceğini haykırdığı gündür.” ifadelerinde bulundu.

Sözlerine şöyle devam eden Kileci: “Hain darbe girişiminin yıldönümünde, milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü coşku ile kutlarken, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bugün bizler bu topraklarda huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, bunu vatan için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız.” dedi.

GTB BAŞKANLARINDAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI 

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, ‘15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ nedeniyle mesaj yayımladı. 

15 Temmuz’da milli iradesine sahip çıkan aziz milletimizin, hain darbe girişimine karşı şanlı tarihine yeni bir destan daha eklediğini kaydeden GTB Başkanları, mesajda şu ifadelere yer verdi: 

“Bundan 5 yıl önce ülkemizin huzur ve güven ortamına, milletimizin hür iradesine kasteden menfur darbe girişimi milletimizin destansı mücadelesi ve devletimizin kararlı duruşuyla akamete uğratılmıştır. Milli irade ruhunun şaha kalktığı 15 Temmuz gecesi, mili iradesine uzanan hain elleri tek tek kırarak şanlı tarihine bir kahramanlık destanı daha ekleyen necip milletimiz, istikbaline ve istiklaline büyük bir kararlılıkla sahip çıkmıştır. 15 Temmuz; Türkiye siyaseti, ekonomisi ve milli birliği için tarihi bir dönüm noktası ve bir test olmuştur. Demokrasimiz tüm yönleriyle kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü bir yapıya ve olgunluğa sahip olduğunu, eski karanlık darbe günlerinin artık çok gerilerde kaldığını açıkça ortaya koymuştur. Hain kalkışmanın yaşandığı gece, ülkemizi karanlığa ve büyük bir bilinmezliğe sürüklemek isteyen FETÖ terör örgütü mensupları, o gece aziz milletimizin sarsılmaz inancı ve destansı direnişiyle karşılaşmıştır. Namlusu kendisine yöneltilen silahlara karşı vatan aşkıyla göğsünü siper ederek kahramanca direniş örneği sergileyen aziz milletimiz tüm dünyaya,” Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan hiçbir iradeyi meşru kabul etmeyiz. Millet iradesi dışındaki bir zorlamaya da asla boyun eğmeyiz” mesajını açık ve net bir şekilde vermiştir. Darbe heveslilerine karşı ortaya konan bu ortak milli direniş ve asil duruş aynı zamanda gelecekte benzer melun girişimlerin de önüne kırılmaz zincirlerle set çekmiştir.  Türkiye artık yönünü geleceğe çevirmiş, büyük ve güçlü Türkiye ülküsüyle hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir. Cennet vatanımıza karşı kirli emeller besleyen iç ve dış mihraklar geçmişte olduğu gibi bundan sonra da amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaktır. Böylesi hain girişimlerde bulunanlar 15 Temmuz gecesi kurtuluş mücadelesi ruhuyla devletine ve vatanına bağlılığını bir kez daha ortaya koyan aziz milletimizi her zaman karşısında bulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz gecesinin zifiri karanlığını canları pahasına Türkiye’nin aydınlık yarınlarına çeviren tüm kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, bu uğurda canlarını ortaya koyan yiğit gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müzü kutluyoruz.”  

Başkan Mahsum Altunkaya’dan 15 Temmuz Mesajı:

“Milli İrade; ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenlere dur dedi”

“Birlik ve beraberliğimize, bağımsızlığımıza ve vatanımıza göz koyan hainleri lanetliyoruz”

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak “Hain darbe girişimi ile dünyada sözü dinlenen, her konuda fikri sorulan, adeta dünya siyasetine yön veren güçlü bir Türkiye’nin önüne engel konmak istenmiştir” dedi

Gücünü milletten almayan hiçbir oluşumun meşru olmadığı gibi amacına da ulaşmasının mümkün olmayacağını ifade eden Başkan Mahsum Altunkaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz 2016’da, millet iradesini yok saymak isteyen bir grup, haince ve alçakça bir planla darbe girişiminde bulunmuştur. Ancak milletimizin canı pahasına darbeye geçit vermemesi üzerine hainler alçakça emellerine ulaşamadan püskürtülmüştür. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde darbe gecesi meydanlara inen milletimizin tanklara, toplara ve güçlü silahlara karşı canını siper ederek darbecileri bozguna uğrattığı bu kahramanlık destanı dünyada ender rastlanılacak bir durumdur. Bu başarı, bu gurur hepimiz için övünç kaynağıdır. 15 Temmuz’un yıldönümünde Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyen hainleri bir kez daha lanetliyor, o gece sokaklara çıkarak canı pahasına darbecilere karşı duran milletimizin tüm fertlerini de kutluyoruz.

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Hain darbe girişimi ile dünyada sözü dinlenen, her konuda fikri sorulan, adeta dünya siyasetine yön veren güçlü bir Türkiye’nin önüne engel olunmak istenmiştir. Çünkü, bu bölgede Türkiye gibi güçlü bir devlet, bazılarının hain çıkarları için en büyük engeldir. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, daha güçlü bir Türkiye için, daha aydınlık yarınlar için birlik ve beraberliğimizi koruyarak, daha fazla çalışacağız, üreteceğiz ve ihracat yapacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz’un dördüncü yıl dönümünde, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müz kutlu olsun”

OSB Başkanı Şimşek’ten 15 Temmuz mesajı:

“Tarihimizin en alçak, kalleş ve sinsi saldırısını lanetliyorum”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “15Temmuz 2016’da demokrasiye ve millete kasteden hain terör örgütünü lanetliyorum. Demokrasi uğruna can veren şehitlerimizi de bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

MİLLETİMİZ CANI PAHASINA DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI

Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şimşek, 15 Temmuz’un ülkeyi işgal girişimi olduğunu vurgularken, hain girişimi püskürten milletimizin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiğine dikkat çekti. Başkan Şimşek, “15 Temmuz’daki hain darbe girişimine geçit vermeyen milletimiz canı pahasına demokrasisine sahip çıkarken, tüm dünyaya da demokrasi dersi vermiştir” şeklinde konuştu.

DÜNYANIN SAYGI DUYDUĞU ONURLU BİR DİRENİŞ

Şimşek şöyle devam etti: “15 Temmuz, milletimizin tarihi boyunca gördüğü en alçak, en sinsi ve en kalleş saldırılardan biridir. Hain ve alçakça bir darbe girişimi olan 15 Temmuz’un 5. yıldönümünde bir yandan milletimizin kazandığı muhteşem zaferin sevincini, diğer yandan da darbe girişimi sırasında kaybettiğimiz şehitlerimizin hüznünü birlikte yaşıyoruz. 15 Temmuz, aynı zamanda tüm dünyanın saygı duyduğu bu onurlu bir direniştir. Dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazılan 15 Temmuz direnişi, umudunu darbelere bağlayanlar için de çok önemli bir ders olmuştur. 15 Temmuz’la birlikte milletimiz ülkemizde darbeler döneminin kapandığını, bundan böyle milletin iradesinin üzerinde hiçbir güce geçit verilmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.”

BAYRAM, BARIŞ, KARDEŞLİK, HUZUR VE SAĞLIK GETİRSİN

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde demokrasiye ve millete kasteden hain terör örgütünü bir kez daha lanetlerken, demokrasi uğruna canlarını veren şehitlerimizi asla unutmayacaklarını belirten Şimşek, İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını da kutladı. Şimşek, bayramın birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirmesini dileyerek, “Müslümanların Kurban Bayramını tebrik ediyor, bayramın tüm dünyaya barış, kardeşlik, huzur ve sağlık getirmesini temenni ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

KÜSBEOĞLU: 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’NÜN BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE, DEMOKRASİMİZE GÜÇ KATMASINI DİLİYORUM

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu hain 15 Temmuz darbe girişimin bastırılmasının yıldönümünde bir bildiri yayınladı.

Küsbeoğlu yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi; “Türkiye 15 Temmuz 2016 yılında FETÖ İhanet Şebekesi tarafından organize edilen hain bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmış milletimizin destansı direnişiyle onurluca bastırılmıştır.

15 Temmuz gecesinde  kendi vatandaşına acımasızca kurşun sıkan, halkına bombalar yağdıran hainlere geçit vermeyen bu yüce millet  o gece ihanetin karşısına çıkmakta bir an bile tereddüt etmemiş, tankların karşısında dimdik durmuş, demokrasiye sıkılan kurşunlara göğsünü siper etmiştir.

Aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin beşinci yıl dönümü sebebiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün birlik ve beraberliğimize, demokrasimize güç katmasını diliyor, şanlı direnişin kahramanları olan şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

“ÜLKEMİZİN BEKASI İÇİN MÜCADELEMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz 2016 gününün Türkiye Cumhuriyeti tarihe altın harflerle yazılan bir destan olduğunun altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “15 Temmuz destanı, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği tarihi bir gün, tüm dünyaya ders veren bir destandır” dedi.

“ŞANLI TÜRK BAYRAĞI BİZE KAHRAMAN ŞÜHEDALARIMIZIN EMANETİDİR”

Başkan Kılıç yayımladığı mesajında, “15 Temmuz 2016 günü Türkiye Cumhuriyeti’ni karanlık bir çukura itmek isteyen hain Fethullahçı Terör Örgütü mensupları ve işbirlikçileri Yüce Türk milletinin tokadını yemişlerdir.

15 Temmuz 2016 gecesi düzenlenen hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzenine ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran, ‘Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattır’ diyerek meydanları dolduran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanıdır.

Tıpkı ‘Kurtuluş Savaşı’ gibi 15 Temmuz 2016 tarihi de ülkemiz açısından dönüm noktası olmuş, adeta küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden dirilişe yeniden yükselişe geçişinin en önemli kanıtı olmuştur.

O kara günde Türkiye Cumhuriyeti askerinin emir komuta zincirine itaatini, sadakatini hain emelleri için kullananlar Şehit Ömer Halisdemir’in sıktığı kurşunla tarihin en derin kuyularında boğulmuşlardır.

Devletimizin tüm kurumları, güvenlik güçleri ve asil milletimizin dua ve destekleriyle, ülkemizin bekasına, birliğine, dirliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadeleden asla taviz verilmeyecektir.

Şanlı Türk Bayrağı bu uğurda hakka yürüyen şehitlerimiz ve gözünü bile kırpmadan kolunu bacağını bu vatan için feda eden gazilerimizin omuzlarında yükselecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, şanlı geçmişinde olduğu gibi 15 Temmuz’da da kutlu bir destan yazan milletimizin Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Aziz milletimizin şanlı direnişinin dördüncü yıldönümünde, hain darbe girişiminin faili ihanet çetesini bir kez daha lanetliyorum.

Birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması dileğiyle, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için “Ya İstiklal, Ya Ölüm” diyerek şehadet şerbetini tadan aziz şehitlerimiz ile birlikte tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, milli irademize sahip çıkan kadirşinas Gaziantepli ve Oğuzelili hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

İMO Şube Başkanı Çeliktürk’ten 15 Temmuz ve Kurban Bayramı mesajı

“15 Temmuz’u bir kez daha lanetliyoruz”

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 5. yıldönümü ve Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

HAİNLERİN EMELLERİ KURSAKLARINDA KALDI

İMO Şube Başkanı Çeliktürk, darbelerden çok acı çekmiş, büyük bedeller ödemiş bir ülke olduğumuzu belirterek, “15 Temmuz 2016 yılında yaşanan alçak darbe girişiminde ise tarihimizde ilk kez bir darbe girişimine karşı bütün vatandaşlarımız topyekun direnerek darbe girişimini bertaraf etmiştir. Böylece hainler emellerine ulaşamadan, hevesleri kursaklarında kalmıştır” dedi.

GEÇMİŞTEN DERSLER ÇIKARMALIYIZ

Ülkemizin bir daha 15 Temmuz gibi hain darbe girişimleri ile karşı karşıya kalmaması için gerekli derslerin çıkarılmasını isteyen Başkan Çeliktürk, açıklamasında şöyle devam etti:
“15 Temmuz’da yaşanan hain kalkışmayı bir kez daha lanetliyorum. 15 Temmuz’da milletimiz kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, her kesimden insanıyla demokrasine ve ülkesine sahip çıkarak dünyanın takdirini kazanmıştır. Millet olarak bir daha böylesine hain kalkışmalarla karşı karşıya kalmamak için geçmişten ders çıkarmalıyız. Bunun için de demokrasiden ve hukuktan şaşmadan, eşit yurttaşlık temelinde bir yönetim anlayışı ile hareket etmeliyiz. Birlik ve beraberlik halinde hareket ederek, ülkemizin kalkınması ve muasır medeniyetler seviyesine çıkması için çaba göstermeliyiz. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, 15 Temmuz ve bütün aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, makamları ali olsun. Gazilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.”

ÇELİKTÜRK’TEN BAYRAM KUTLAMASI

Çeliktürk, mesajında yaklaşan Kurban Bayramını da tebrik ederek, “Müslümanlar olarak bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek dinimizde gerekse de toplumsal hayatımızda önemli yeri bulunan bayramlar, bizi biz yapan, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren müstesna günlerdir. Kurban Bayramının toplumdaki birlik ve beraberlik duygusunun güçlenmesine, insanlar arasında barış ve uzlaşı kültürünün hakim olmasına vesile olması dolayısıyla tüm Müslümanların bayramını kutlarım” şeklinde açıklamada bulundu. 

GAGİAD BAŞKANI KOÇER’İN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Koçer yayınladığı mesajında; “Bizim gücümüz ve kudretimiz tarihimizin altın sayfalarında saklıdır. Nice kahramanlıklar ve destanlarla dolu geçmişimizin her döneminden aldığımız kuvvet, cesaret ve ilhamla hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyen milletimizin destansı mücadeleleri her zaman dünyaya emsal olmuştur. Ülkemizde demokratik anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik gerçekleştirilen, 15 Temmuz darbe girişiminde kararlı bir duruş sergileyerek, tüm dünyaya bir kez daha demokrasiye inancımızın tam olduğu mesajı verilmiştir. Darbe girişiminin önlenmesinde büyük bir motivasyon sağlayan vatandaşlarımızın cesaret ve fedakarlık timsali tutumları takdire şayandır. Bu millet, kenetlenip devletine, cumhuriyetine, demokrasisine, istiklal ve istikbaline sahip çıkmıştır. Bilindiği gibi bu hain darbe girişimde 251 vatandaşımız şehit, 2.193 vatandaşımız ise gazi olmuştur. Darbe girişimi sadece hükümetimize yapılmamış olup, milletimize, meclisimize, ordumuza, demokrasimize, cumhuriyetimize ve yarınlarımıza karşı yapılmıştır. Milletimiz, açılan ateşlere, yöneltilen tehditlere, şehit edilen vatandaşlarımıza rağmen meydanı darbecilere bırakmayarak ülkesine ve milli irade azmiyle kararlı ve dik duruşlarıyla gelecek kuşaklara eşsiz bir örnek sergilemiştir. Türk milleti, bu gecede yaşananları ve bu geceyi planlayanları asla unutmayacaktır. 15 Temmuz tarihi, ülkemiz için milat olmuştur. Hürriyetimize kimsenin kast edemeyeceğini ortaya koyan milletimiz, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacaktır. Bu vatana hep beraber sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Biz birlikte çok güçlüyüz.

Milletin birliği ve iradesi ile amacına ulaşamayan bu saldırının yıldönümünde, karanlık ve art niyetli girişimi kınıyor, milli değerlerimize ve egemenliğimize sahip çıkmanın en önemli vazifelerimizden biri olduğunu vurgulamak istiyorum. Türk Milleti; bütün düşmanca saldırıları ve kalkışmaları, 15 Temmuzda olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, güç ve kararlılığa sahip olarak hür, bağımsız ve aydınlık yarınlara doğru ilerlemeye devam edecektir. Ülkemizin temel ilkelerine karşı yapılacak her türlü darbe ve bu tarz girişimlerin her zaman karşısında durmaya devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle demokrasi mücadelemizin 5. yıldönümünde, devletimiz ve milletimize karşı yapılan bu darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Milletimiz onları daima minnet, rahmet ve şükranla anacaktır.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı