Hoşgeldiniz  

BİR PROVOKASYONUN GÖLGESİNDE 2 TEMMUZ (Halil Eyyupoğlu-Köşe Yazısı)

admin | 01 Temmuz 2021 | HALİL EYYUPOĞLU Köşe Yazısı, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler


admin
oeyyupoglu1@gmail.com

BİR PROVOKASYONUN GÖLGESİNDE 2 TEMMUZ

Yıllardan beri izlediğim şu; carı siyaset bize kutuplaşmayı öneriyor. 1950-60 arası Vatan Cephesi, 1970-80 arası Milliyetçi Cephe …

Hadi bunları oy kitlesi oluşturmak olduğunu biliyoruz. Peki cana kıymak neyin nesi..

Fakat bu cephelerin arasından bir 1960 darbesi, ardından 1971 darbesi ve ardından 12 Eylül darbelerinin de hortladığını izledik.

1980 sonrası FETÖ’nün kumpas operasyonları ayarında 1402 likler ile Üniversitelerde bürokrasiyi temizlediler ve  FETÖ kurmaylarına  o günlerde yolu açtılar.

1980 öncesinden Ermeni sol ile Türk solu evlilik yapınca darbeyle birlikte Türkiye’nin kucağına PKK bebeğini oturttular.

PKK yetmezmiş gibi Aleviler üzerine oyunlar da durmadı. 2 Temmuz Sivas Madımak aslında bir FETÖ teşkilatlanmasının ön provasıydı. Ardından Başbağlar…

Öyle bir ülke düşünün ki; Madımak Otelinde yanmaktan kaçan ve yan binada Büyük Birlik Partisine sığınan başta sanatçı Arif Sağ olmak üzere bu parti binasında saldırganlara karşı direnmeyi daha göze almış büyük Birlik Partili insanlar bugün hala hayatta. 37 can yakılarak katledilirken karşı ve farklı siyasi görüşten insanları korumak da aynı zamanda insanlık görevi oldu.

Elbette yüzyıllar boyu sadece Anadolu’nun türküleri değil Ortaasyadan bir kısrakbaşı gibi uzanan bu kültürün temeli yakılmaya çalışılmış ama o türküler bağrımıza gömülü olduğu için ateş işlememiş.Nitekim Nemrudun Hz.İbrahim’i yakmaya yeltendiği ateş gibi.

İslam dini bir sevgi dini. Kim bu dini kana bularsa elbette Yezid’e okunduğu gibi onlara da lanet okunur. Okunuyor da.

Gazi mahallesi olaylarını gözümün önüne getirdim. Dünyanın neresinde görülmüş sokakta katliamı protesto eden insanlara mermi yağdırmak. Patır patır insanların mermilerle yığıldığını canlı canlı TV lerde seyrettik.

Aleviler sevecendir, hoşgörülüdür. Herşeyden önce insandır. Onların içinde Yunus aşkı, Taptık Aşkı, Nesimi Aşkı, Ahmet Yesevi aşkı,12 İmam aşkı ,Hz. Ali aşkı,Hz. Muhammed aşkı ve en önemlisi hak aşkı, Allah aşkı var.

Her ibadetlerinde Allah Muhammet Ali ile semaya avuç açılıyorsa..

Aslında Alevi katledilmiyor; insanlık katlediliyor.

****

Bir provokasyonun  gölgesinde 2 Temmuz derken Avrupa’nın ve dış istihbarat örgütlerinin güdümüne girmiş 1980 öncesi sol artıklarının cem evi ve Alevi derneklerini ele geçirip bugün yarın ne gibi hareket yapacaklarını da kestiremiyoruz.

Alevilerde asla kabul görmeyen Aleviliği eğer “din dışı-Alisiz ve ehlibeysiz” kavramına çekmek isteyen Alevi dernekleri bu ısrarında devam ederse yeni 2 Temmuzlardan Allah bizi korusun

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı