Hoşgeldiniz  

İL TARIMDAN ÇİFTÇİLERE 10 TON ORGANİK GÜBRE DESTEĞİ(Video Haber)

admin | 24 Haziran 2021 | Gündem, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

İL TARIMDAN ÇİFTÇİLERE 10 TON ORGANİK GÜBRE DESTEĞİ(Video Haber)

İL TARIMDAN ÇİFTÇİLERE BİBERDE VERİMLİĞİN ARTMASI YÖNÜNDE

 10 TON ORGANİK GÜBRE DESTEĞİ

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Oğuzeli ilçesinde biber üreticilerine organik gübre desteği verildi. Verimin arttırılması amacıyla 10 ton sıvı humik ve fulvik asit dağıtıldı.

Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar açılış konuşmasında projenin Oğuzeli olarak seçilmesinden dolayı memnuniyetini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti; “Bu projenin en verimli, en güzel ilçesi Oğuzeli’nde gerçekleşmesi nedeniyle yönünde emeği geçen başta bakanımıza ve il müdürümüze teşekkür ederim. “dedi.

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan ise çok yakın zamanda özellikle damlama sulama yağmurlama alanında Gaziantep’te 1051 projelerinin bakanlıkça uygun görüldüğünü ifade ederek sulama projelerine  de 43 milyon TL ödenek ayrıldığını vurguladı.

Karayılan Gaziantep’in bakanlıkça uygun görülen 1051 proje ile Şanlıurfa’dan sonra ikinci sırada olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti;

“Damlama sulama çok önemli. Bizim vahşi sulamadan vazgeçip Oğuzeli bölgesinin çiftçilerinin bilinçli olmasından dolayı damlama sulama sistemine geçilmesi çok önemli.

Bu arada humik ve fulvik asit verilmesinde biberin kök bölgesinde hem kendisinin verimini arttıracaktır hem de biberin kalitesini arttıracaktır.

Biberde Organik Gübre Kullanımı ve Verimin Arttırılması Projesinin açılış töreni Oğuzeli İlçemizde yapıldı. Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nce desteklenen proje kapsamında 2.000 dekar alanda kullanılmak üzere 10 ton sıvı humik ve fulvik asit dağıtımı gerçekleştirildi.

İlimiz Oğuzeli ilçesinde yürüttüğümüz projede biber yetiştirilen alanlarda organik madde ihtiyacını en hızlı şekilde karşılayabilmek için, modern sulama sistemlerinden, damla sulama sistemi ile bitkinin kök bölgesine sıvı hümik ve fulvik asit verilmesi ile üründe verim ve kalitenin artırılması amaçlanmıştır.

Projede ulaşmak istediğimiz nihai hedef organik maddece fakir olan topraklarımızda yetiştiricilik yapan üreticilerimizde, organik madde kullanımı alışkanlığını kazandırmaktır. Organik madde takviyesi bitki kök gelişimini arttırmasının yanı sıra, toprakta su tutma kapasitesini ve birçok mineralin yarayışlılığını ve bitkinin kuraklık gibi stres faktörlerine dayanıklılığını arttırır.

Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak Bilinçli Tarım Bol Kazanç düşüncesi ile üreticilerimize geleneksel üretim tekniklerinin yanı sıra, yeni üretim tekniklerini ve bitki beslemede küçük dokunuşlarla büyük farkları nasıl yakalayabileceklerini göstermek için tarımsal yeniliklerin takipçisiyiz ve mesai kavramı gözetmeksizin kıymetli çiftçilerimizin her zaman yanındayız.”

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı