Hoşgeldiniz  

DESTAN YAZMAK; BİR ŞAHİNBEY İSTANBUL’A BEDEL (Halil Eyyupoğlu Köşe yazısı)

admin | 22 Haziran 2021 | Genel, HALİL EYYUPOĞLU Köşe Yazısı, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler


admin
oeyyupoglu1@gmail.com

DESTAN YAZMAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP’ye asla üyelik formunu kabul etmediği hatta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aday göstermediği Celal Doğan’ın geçmişte destan yazdığını söyledi.

BİR ŞAHİNBEY İSTANBUL’A BEDEL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de CHP’li Belediye Başkanlarıyla beraber Gaziantep’e bir çıkartma yaptı. Kavgalı iç çatışması yaşanan Gaziantep CHP İl örgütünün yeniden oluşması içinde bir çalışma başlattı. Kavgacılarına seslenerek tuttuğu gibi kapının önüne koyacağını söyledi.

Bu konuşmayı yaparken de eski günleri anımsattı ve CHP’ye asla üyelik formunu kabul etmediği hatta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aday göstermediği Celal Doğan’ın geçmişte destan yazdığını söyledi.

Elbette Celal Doğan o döneme göre destan yazdı.

Gaziantep Büyükşehir eski Belediye Başkanı Celal Doğan geçmiş yıllarda Kartalkaya Barajından gelen su ile kente nefes aldırırken Değirmiçem ve Sarıgüllük verimli yeşil alanı ise imara açmakla kalmadı, diğer yandan gıda toptancılarını GATEM’e, nakliyat ambarlarını Nakliyatçılar Sitesine toplayarak kent merkezine yeni bir nefes kazandırdı.

Şahinbey eski belediye Başkanı Yaşar Ağyüz Celal Doğan’ın aksine verimli alan yerine Karataş mevkiini imara açtı. Ömer Can bu proje alanını genişleterek gelişmeye açık hale getirdi.

Elbette Celal Doğan’ın  Pancarlı’nın suyu ile yetinen ve susuzluktan kırılan Gaziantep’e Pazarcık Kartalkaya’dan suyu getirmesi tartışılmaz bir hizmetti. 30 yıl dayandı Kartalkaya.

Hızlı göçlerle sıkışan Gaziantep’te susuzluk tehlikesi baş göstermeye başlamışken Düzbağ İçme suyu çalışmalarına Mizmilli ile yola çıkan   önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey DSİ genel Müdürlüğünün çarkını kıramadı. Kim kırdı; bakanlar üstü performansı ile Düzbağ’a odaklanan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın desteğini alarak kenti susuzluktan kurtaracak Düzbağ içme suyu projesini gerçekleştirdi. Buna da biz destan yazmak diyoruz.

BELEDİYECİLİKTE ŞAHİNBEY BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TAHMAZOĞLU İSE GERÇEKTEN YAZILMASI GEREKEN DESTANI YAZDI.

Hatta Celal Doğanın yazdığı destanın 50 katı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yazdı ve hala yazmaya devam ediyor.

Tahmazoğlu’nun  yazdığı destan; Tekstilkent, Perilikaya Kentsel dönüşüm, Yeşilvadi ve 8 km.lik yol boyu kentsel dönüşüm alanı, Özdemirbey Caddesi, Çamlıca Kahvelipınar Kentsel dönüşüm alanları, Mahalle oluşumlarıyla küçük kentçikler olan etap etap Mavilkent,Akkent,Güneş,Abdülhamithan,Bülbülzade,Karataş 1 ve 2. Bölgeler, Mavikent Oto Sanayi sitesi..

Ve  alt gelir gruplarının yaşayabileceği modern yaşam alanlarını saymakla bitiremiyoruz.

Sağolsunlar CHP Gaziantep teşkilatı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bu alanları bir bir gezdirdiler.

Ha o paslı yağlı ellerini Kılıçdaroğlu’na elleri kirlenir diye vermekten çekinen ustanın yüzündeki dükkan yeri sahibi olmanın sevincinin mimarı Tahmazoğlu olduğunu da unutmamak gerek.

Destan sadece imar yapılaşma konut alanlarıyla sınırlı kalmadı elbette; İstanbul’un boyutunu aşan sosyal yardımlaşma ve destekte Şahinbey Belediyesi Türkiye’de örneği olmayan destan yazdı.

O küçük ilçemize Karkamış’a eyvallahımız var ama Şahinbey bir İstanbul’a bedel.

Pandemide dağıttığı 50 bin tabletle öğrencilerin eğitimden yoksunluğunu yok denecek kadar azaltarak önemli destek sağladı. Her öğrenciyi en az bir hatta iki kez  bugün ise üçüncü kez spor ayakkabısına kavuşturdu. Pandemi süresince esnaf desteklemesinde Türkiye ilçe bazında değil Büyükşehir Belediyelerin de  önüne geçti.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı