Hoşgeldiniz  

FATMA ŞAHİN NEDEN OECD ŞAMPİYONLAR LİSTESİNDE (Halil Eyyupoğlu Köşe yazısı)

admin | 26 Mayıs 2021 | HALİL EYYUPOĞLU Köşe Yazısı, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler


admin
oeyyupoglu1@gmail.com

FATMA ŞAHİN NEDEN OECD ŞAMPİYONLAR LİSTESİNDE

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) tarafından dünya genelinde yaşanan sosyal ve ekonomik eşitsizliklerin yerel yönetimler düzeyinde çözüme kavuşturulması amacıyla 2016 yılında kurulan OECD Kapsayıcı Büyüme İçin Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na Türkiye’den ilk defa 280 Büyükşehir içerisinden seçilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin dahil oldu.

Bundan gurur duyduk.

Kimi muhalefet tayfası bu şampiyonluk da nereden çıktı diyebilir.

Özellikle mültecilerle ilgili yapılan çalışmaların altını çizmek istiyorum. Nüfusu hızla göçlerle artan ve 2 milyon insanın yaşadığı bu kente birde savaş nedeniyle zorunlu göç eden insanları da eklerseniz bu kentte bir başarıya giden yolun niteliğini iyice ortaya koymamız gerekiyor.

2011 yılında yaşanabilir kent olabilmemiz için en az 50 yıllık bir su ihtiyacının karşılanması, tarım ve sanayi kenti olmamız dolayısıyla ekilebilir alanların arttırılması diğer yandan sanayi alt yapı yatırımlarının önemi tartışılırken birden savaş nedeniyle önce Güneydoğudan gelen ve sonrasında savaş nedeniyle Suriye’den gelen göç dalgası bütün hesapları alt üst etti. Hem jeopolitik alt yapımız hem sosyo ekonomik yapımız hem de sosyal dengemiz şaştı.

Ayrıca küresi ısınmada en çok etkilenen bölge olmamızı da hesaba katarsanız hem göç risk değerler yapısını hem su yönetimini hem yaşanabilir kentsel sosyal altyapı dönüşümünü hem de iklimden kaynaklanan  bütün çözümsel kaynakların üretilmesini ve en önemlisi ekosistemin devamını sürdürülebilir kılmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak İmar Master Planı, Ulaşım Master Planı ile birlikte İklim Master Planın da nokta atışlı çalışmalarını masaya serdiğimizde;

yaşanan sosyal ve ekonomik eşitsizliklerin yerel yönetimler düzeyinde çözüme kavuşturulması amacı güden OECD Kapsayıcı Büyüme İçin Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na girmek bizler için bir gurur kaynağı oldu. Göğsümüz kabardı.

Başarıların deva mı dileği ile Fatma Şahin’i ekibini kendisini  yalnız bırakmayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve diğer ilçe belediye başkanlarını kutluyor ve alkışlıyoruz. OECD Kapsayıcı Büyüme için Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na Türkiye’den ilk davet edilen belediye başkanı unvanını kazanan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 28 Mayıs’ta Paris’te düzenlenecek olan koalisyon toplantısına ilk kez katılım sağlamış olacak.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı