Hoşgeldiniz  

SÜT ÜRETİCİLERİ MAĞDUR KALMAYACAK

admin | 04 Mayıs 2021 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

SÜT ÜRETİCİLERİ MAĞDUR KALMAYACAK

Gaziantep Valisi Davut Gül Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet karayılan ve Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Osman Türkman ile bir araya gelerek süt üreticilerin pandemi kısıtlamaları nedeniyle etkilenen süt üreticilerinin şikayetlerini değerlendirdiler.

yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi;

“İlimizde bahar mevsimi ile küçükbaş hayvan yetiştiricilerimizin üretmiş oldukları süt miktarında ciddi anlamda artış olmuştur.
Pandemi nedeniyle 17 günlük tam kapanma döneminde hayvan yetiştiricilerimizin üretmiş oldukları bütün ürünlerin pazarlamasında Bazı sıkıntılar olduğu valiliğimize iletilmişti. Valimiz Davut Gül konu ile ilgili Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan ve koyun keçi yetiştiricileri Birlik Başkanı Osman Türkman ile vatandaşlarımızin yaşadığı sıkıntılar görüşülmüştur.
Bu kapsamda

  1. Vatandaşlarımız üretmiş oldukları sütleri daha önce satmış oldukları yerlere ile etmesinde herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bu yerlere sütlerini ve peynirler mi Satmaya devam edebilirler.
  2. Sütlerini peynir yapan vatandaşlarımız üretmiş oldukları peynirleri koyun keçi yetiştiricileri Birliği’nin süt İşletmesine getirebilirler. burada peynirleri salamura yapılıp paketlenip kendi adlarına soğuk hava deposunda muhafaza edilerek diledikleri zaman ürünlerini hiç bir Ücret ödemeden alabilirler.
  3. Süt üreten Vatandaşlarımızın sütleri Koyun Keçi yetiştiricileri Birliği tarafından evlerinden alınıp Birlik süt işleme tesisi ne peynire dönüştürülerek salamura yapılıp paketlenecek Burada soğuk hava deposunda muhafaza edilen peynirlerini diledikleri zaman hiç bir Ücret ödemeden alabileceklerdir.
  4. Vatandaşlarımız üretmiş oldukları sütleri üyesi oldukları koyun keçi yetiştiricileri birliğine Bedeli karşılığında satabilirler. Birlik bu yönde talebi olan vatandaşların sütlerini alacak ücretlerini ödeyecektir”
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı