Hoşgeldiniz  

“Yeşil Şehir Huzurlu Nesiller” KAMPANYASINA GAZETECİLERDE KATILDI

admin | 23 Nisan 2021 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

“Yeşil Şehir Huzurlu Nesiller” KAMPANYASINA GAZETECİLERDE KATILDI

Gaziantep’te “Yeşil Şehir Huzurlu Nesiller”  kampanyası kapsamında düzenlenen  etkinlikte Gaziantep Eczacılar  Odası, ilaç sektöründe kullanılan  ağaç fidanlarını toprakla buluşturken  Gaziantep  Gazeteciler Cemiyeti’de  ağaç dikme protokolü imzaladı. Gaziantep Eczacılar Odası ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti işbirliği ile “Yeşil Şehir Huzurlu Nesiller” kapsamında Ertuğrul Gazi Mahallesi’nde 15.850 metrekarelik alana fidan dikildi. Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, orman alanlarının genişletilmesi gerektiğini belirtirken, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’da bu projede yer almaktan mutlu olduklarını belirtti.  Yeşil Antep Projesi kapsamında gerçekleştirilen Ertuğrul Gazi Mahallesi’ndeki ağaçlandırma çalışmalarında, ilaç sektöründe kullanılan. iğde, ıhlamur, akasya, söğüt, gingo, bilaba gibi önemli ağaçlar toprakla buluşturuldu. 

İLAÇ ÜRETEN AĞAÇLARIN FİDANLARINI DİKİYORUZ

Modern insanın ihtiyaçları için bir yılda yaklaşık olarak 2 ile 7 arası ağaç tüketildiğini söyleyen Demirci, “Ağaçlar dünyaya oksijen salıyor ve karbondioksit emiyor. Bu nedenle bizlerin sürekli ağaç dikmesi lazım. Ormanları büyütmemiz lazım. Gaziantep eczacılar odası olarak bizler geçmişte bu kente iki tane hatıra ormanını armağan ettik. Bundan gurur duyuyoruz ve buna devam etmek istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bize ruhsat vermesi ile bu etkinliği yapma imkanı bulduk. Bu alanda farklı olan ağaçları dikmeye çalıştık. İlaç üretilen ağaçları diktik. Pandemi dolayısıyla hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın isimlerini bu ağaçlara vererek hatıralarını yaşatmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

OKSİJEN ÇOĞALSIN DIYE BU AĞAÇLARI DİKİYORUZ

Bugün yeşil şehirler meselesi dünyanın en büyük meselesi olduğunun altını çizen Şahin, “Bir derdimiz var bu dert dünyanın derdi. Bütün dünya bu dertten kurtulmaya çalışıyor. Önlemler alıyoruz ama uzun vadeli olarak çocuklarımız yarın bu maskeyi takmasın diye bu ağaçları dikiyoruz.Yarın daha farklı bulaşıcı hastalıklar çıkmasın diye bu ağaçları dikiyoruz.Yarın karbondioksit salınımı azalsın oksijen çoğalsın diye bu ağaçları dikiyoruz.Ayrıca burada ilacın ham maddesi olan ağaçları dikerek bir farklılık yapıyoruz.  Bu güzel ağaçları çalışma arkadaşlarımız ile toprakla buluşturuyoruz.Çok sevdiğim bir deyim de dediği gibi, bin yıllık bir hedefimiz varsa pirinç ekin, on yıllık hedefiniz varsa ağaç dikin, yüz yıllık hedefiniz varsa insan yetiştirin. O yüzden bizim en büyük hedefimiz doğru çevrede fidan yetiştirmek.” dedi.

27 MİLYON FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURMAK İSTİYORUZ

Etkinlikte konuşma yapan Vali Gül, “Gaziantep’te son bir yılda ağaçlandırmayla ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Bildiğiniz gibi 100. yılla ilgili bir hedefimiz vardı. 27 milyon fidanı toprakla buluşturmak istiyorduk. Bununla ilgili hem Orman Genel Müdürlüğü hem de DSİ’nin yaptığı göletlerde barajlarda hafza alanlarında ve karayolları yaptığı alanların etraflarında ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. İnşallah 3-4 sene içinde istediğimiz sonuçları alacağız.Fakat Büyükşehir’in önderliğinde burada yapılan iş daha kıymetli. Çünkü ilk olarak ağaçlar 8-10 yaşındalar, bir diğer nedeni ise ağaçların nitelikli olması ve son olarak bu ağaçların şehrin içerisinde olması oldukça kıymetlidir.” şeklinde konuştu.

GELECEĞE BIRAKILACAK EN ÖNEMLI MİRAS YEŞİL BİR KENTTİR

Protokol imza töreninde konuşan GGC Başkanı İbrahim Ay, yeşilin önemine değinerek “Bugün bize bu önemli şansı veren belediye başkanımıza ve Gaziantep Valimize teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli mirasın yeşil bir alan olduğuna inanıyoruz. Bugün 16. etabı Eczacı Odası yapıyor. Biz de 17. etabı yapacağız. Şehrimizin güzel bir bölgesinde biz de bunu hayata geçireceğiz. Bize gösterilen yere Çınar ağacı dikeceğiz. Bu projeyi Gaziantep'e kazandırmanın ve çorba da bizimde tuzumuzun olmasının mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı