Hoşgeldiniz  

Musluktan doya doya su içiyoruz ve sloganımız;

admin | 23 Mart 2021 | Genel, Gündem, Röportajlar, Tüm Manşetler, Video Galeri, Yerel Haberler A- A+

Musluktan doya doya su içiyoruz ve sloganımız;

Musluktan doya doya su içiyoruz ve sloganımız;

GAZİANTEP’TE SU MUSLUKTAN İÇİLİR

Bugünkü söyleşimiz “ Dünya Su Günü” olması ve muhteşem bir içme suyu projesinin iki yılda muhteşem bir şekilde tamamlanmasıyla ilgili.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bu başarının sırrını sorduk, Şahin ise sorularımıza bu başarının arka planını açıkladı. Ayrıca Gastronomi kentinde yemek ürünlerimizin tamamı sulu arazide yetişen tarımsal ürün. Son yıllarda kuraklığın giderek artması su ihtiyacını da gündeme getirdi. Bu konuda geniş sahada sulama yatırım projelerini de sayın Şahin’e sorduk.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla  Gaziantep’in içme suyu rezervinde üst sıralarda olmasındaki gerçeği ajansımıza açıkladı.

Soru: Defalarca geçmişte DSİ tarafından Düzbağ içme suyu projesine ret cevabı verilmesine rağmen yönetime geldiğiniz ilk işiniz Düzbağ projesinin onaylanması oldu. Bu başarının  sırrı nedir?

Teknik ekip ve arkadaşlarımız birinci olarak çok iyi proje hazırladılar. Ayrıca ikinci olarak su yönetiminin ne kadar önemli olduğunu anladık. Üçüncüsü sayın  Cumhurbaşkanımızın çok büyük desteğini aldık. Müthiş bir devlet yatırımı gerekiyordu, dördüncüsü iyi takip. Liderimizin talimatı var. Teknik ekibin iyi çalışmayla iyi projelendirmesi.

Elbette projenin iki yılda bitmesi çok önemli. Melen projesinden sonra ikinci büyük proje ve en önemlisi iki yılda hızla biten bir proje oldu. Şehir olarak başardık. Allah esirgesin eğer böyle olmasaydı şehir bugün susuzdu.

Soru: Gaziantep’in sizinle birlikte bir başarısı daha var. Gaziantep Gastronomi kenti olmaktan dolayı bu başarı size ait. Gastromide elde edilen ürünlerin sulu tarım olarak gerçekleşmesi öneminin yanı sıra tarımsal sulamada çok geriyiz. Bu konuda bir proje üretiminiz var mı?

Bu konudaki projeler de çok hızlı gidiyor. Tarımsal sulamada barajlar, göletler  yapıldı. Şimdi eksik kalan su kanalları yapımı için geçtiğimiz hafta Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül ve milletvekillerimizle beraber Tarım Ve Orman Bakanlığına gittik. DSİ Genel Müdürüyle görüştük. . Özellikle Barak bölgesi Doğanpınar ve Kayacık barajının olduğu yerde kanalların ve  İslahiye klavuzlu nun tamamlanması.,

Tabi ki pompajla sulamada enerji maliyetleri çok yüksek. Her pompaja bir yenilebilir enerji çalışmaları yapıyoruz. Hancağız barajında yenilenebilir güneş enerjisi yapımı devam ediyor. 5 mb lık bir destek geldi. Bugün dünya su günü. Sloganımız Gaziantep’te su çeşmeden içilir.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı