Hoşgeldiniz  

KENTİN HAFIZASI VE FADILOĞLU DESTEĞİ (Köşe Yazısı: Halil Eyyupoğlu)

admin | 04 Mart 2021 | Foto Galeri, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler


admin
oeyyupoglu1@gmail.com

KENTİN HAFIZASI VE FADILOĞLU DESTEĞİ

Gaziantep kent hafızasının ve kayıtlarının yeni nesle aktarılması vatan savunması kadar önemlidir. Bir devletin sürekliliği tarih bilincinin oluşması ile direk bağlantılı olduğunun da elbette bilincindeyiz.

Tarih araştırmalarının kent boyutunda çok yüksek sayıda ,düzeyde ve kalitede olduğunu bilen insanlardan biriyim.

Başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Gazi-Kültür aracılığı ile bu çalışmalara destek vermesi  diğer yandan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun  duyarlılıkla akademik çalışmalara katkı vermesi gerçekten takdir edilecek bir davranış.

Yalnız bu yayınların 1-2 yazarın yazdığı çalışmalarla seyir haline gelmesi eksikliğimizi de ortaya koyuyor. Salt hep bir-iki yazarla yetinildiği izleniminin olduğunu hiç kuşkusuz belirmek isterim.

Murat Dağ arkadaşımız gerçekten iyi bir ortak çalışma ile Doç. Dr. Erhan Güllü hocamızla nefis bir eser ortaya koymuş.

Sadece Gaziantep Üniversitesi’nde akademisyenlerin elinde o kadar araştırma dokümanı var ki; üstelik asistan ve öğrencilerle ortak çalışılmış araştırmalar destek bekliyor.

Önceki belediye başkanları böyle çalışmalara “bütçe yok” der, kestirir atarlardı. Şimdiki Belediye Başkanlarımız gerçekten bu çalışmalara duyarlı ve desteklerini de esirgemiyorlar.

Geçtiğimiz gün Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu kent,sanat ve yaşam üçgenini bir belediye başkanı yorumuyla çok güzel ortaya koydu.

Diğer görüşlerine bir sonraki zamanda değineceğim ama aklıma gelen önemli şu açıklaması oldu.

“Bir sanayici 10 kazanmak için bu kente yatırım yapıyor ve bu yatırım ekseninde bu kent fazlasıyla göç alıyorsa ve belediye olarak alt yatırım olarak 100 harcamak zorunda kalıyorsa, o yatırım bence burada yapılmamalı, Kentten geri dönüşler olması için göç alan kentten göç veren kente akımın teşvik edilmesi gerekiyor. Tek çaresi göç veren alanlara yatırımın yapılması, Özellikle tarımın desteklenmesi taraftarıyım” dedi.

Bu sözlerle elbette Fadıloğlu’na bizlerde destek veriyor üzerimize ne düşüyorsa kent olarak yapmaktan da şeref duyarız.

Gerçekten Gaziantep’in sosyal kültürel dokusu çok güçlü. Bunları görüyor ve yeri geldiğinde paylaşıyoruz.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı