Hoşgeldiniz  

Oruç, diş sağlığı için fırsat olabilir

admin | 09 Eylül 2018 | Sağlık A- A+

Oruç, diş sağlığı için fırsat olabilir

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dentaydın Diş Hastanesi Periodontoloji Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenker Koyuncuoğlu, ramazan orucunun diş sağlığı için fırsat olduğunu belirterek, “İftar ve sahurda yenilen besinler dişlerimizin arasında birikecektir, bu öğünlerin ardından dişlerin doğru şekilde temizlenmesi, aç kalınan sürede dişlerin istirahatini sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Koyuncuoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sahur ve iftarda yemeğin ardından ağız ve diş temizliğinin yapılmadığı durumlarda, bu fırsatın dezavantaja dönüşebileceğini kaydederek, ağızdaki gıdaların açlık boyunca asit oluşturup dişlerin çürümesine neden olabileceğini aktardı.

Diş fırçalarken ağzın her bölgesine ulaşabilen küçük başlıklı fırçaların tercih edilmesini tavsiye eden Koyuncuoğlu, fırça kıllarının yumuşak olmaması gerektiğine vurgu yaptı. Koyuncuoğlu, kılların bulunduğu kısmın uzunluğunun 2,5 santimetre olması gerektiği bilgisini vererek, dişlerin tüm yüzeylerinin ortalama 3 dakika fırçalanması uyarısında bulundu.

Kaynak: haber7

Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı