Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Perşembe 27.03.2024 e gazete
HABER METNİ;
GTB, TARIM SEKTÖRÜNÜN NABZİNİ TUTMAYA DEVAM EDİYOR
SATIŞ VAR ÜRETİM TEHLİKEDE
Son yılların en kurak yılını yaşayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Gaziantep ‘te kış yağmurunun yağmaması ürün rekoltesinde oldukça düşüş yaşanacağı çiftçiler tarafından ifade edilirken Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), tarım sektörünün lokomotif olma misyonunu sürdürüyor. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Ceylanpınar İşletmesi’nin 2024 yılı üretimi olan 15 bin 440 ton mahsul buğdayı, GTB Hububat-Bakliyat satış salonlarında 20 parti halinde açık artırma ihale usulüyle satışa sunuldu. Yoğun katılımla gerçekleşen ihale, bölgesel tarım ticaretine önemli bir hareketlilik kazandırdı.
İhale, Gaziantep başta olmak üzere bölge illerinden ve yönetim üretimin önemli merkezlerinden gelen sektör temsilcilerinin yoğun ilgiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. 20 partiden oluşan buğday satışı, bölgesel tarım ticaretinde önemli bir hareketlilik oluştu.
GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, yapılan ihalelerle ilgili açıklamalarda “Borsamızda düzenlenen bu ihaleler, TİGEM’in bize olanının en somut göstergesidir. 15 bin 440 ton buğdayın 20 parti halinde satışa sunulması, bölgesel tarımı için kalkınmaya sahip bir organizasyon oldu” ifadeleri kullanıldı.
Buğday ihalesinin, GTB’nin son dönemde gerçekleştirdiği TİGEM ihaleleri için en büyüklerinden biri olarak kayıtlara geçiş aktaran Akıncı, borsada bu hafta içinde 410,73 ton Antep fıstığı ile 2.352,26 ton mercimek ve 8.265,44 ton mısır satışının başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
Tarım sektörünün bölgesel kalkınmasındaki kritik role dikkat çeken Akıncı, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Tarımsal üretim, sadece ekonomimizin değil, aynı zamanda kalkınmamızın da temel taşını oluşturmakta. Bunun için üreticilerin emeklerinin karşılığını en adil şekilde alabilmeleri, pazara erişimlerinin kolaylaştırılması ve ticari ticaretin canlı tutulması büyük önem taşır. Bu ihaleler, bu anlamda işçilerin emeğinin bulmasını sağlarken, diğer yandan da bölgeye canlılık katıyor, çalıştırı ve özgürleşmeyi teşvik ediyor. Gelişimi için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu tam olarak yerine getirmeye çalışıyoruz.”
Tarım, Geleceğimizin Sigortasıdır
GTB’nin, tarım sektöründeki büyümeyle ekonomik platform olma özelliğini sürdürdüğünü vurgulayan Akıncı, “TİGEM ihaleleri gibi büyük organizasyonlara ev sahipliği yaparak hem çocuklarımızın de tüccarlarımızın karşılamaya devam ediyoruz. Bugün 20 parti halinde büyümeye başladığımız büyüme ihaleleri, borsamızda tarım sektöründeki bir kez daha ortaya çıktı. devam ediyor” diye konuştu.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Nizip ilçesine bağlı Çanakçı Köyü’nün camisi kullanılabilir hale gelince, halkın ibadet ihtiyacı için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Yeni caminin inşaatını Ramazan ayına yetiştiren ekipler, projeyi tamamladı. Selçuklu mimarisinden esinlenerek inşa edilen cami, 1000 metrekarelik alan üzerinde yer alıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, Çanakçı Köyü doğumlu olan eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr.Mehmet Görmez,yine aynı köy doğumlu önceki dönem Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan cami açılışına katıldı.
ŞAHİN: ŞEHİRDE RAHMETİ, MERHAMETİ, ŞEFKATİ YAYDIĞIMIZDA ASLINDA BÜTÜN SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ
Açılış töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, gösteriyi selamlayarak gerçekleştirdiğini söyledi:
“Yaptığı işlerin hayırla yâdlanması önemli. Bu kadim şehrin ensar, güzel bir ruhu var. Bu cami alınırken büyük bir imece usulüyle çalıştı. Ekibimde büyük bir emek verdi. Ramazan ile aslında bütün iyiliklerle beraber bir dönem inşa ediyoruz. İşçiden mühendisine herkes için tatil bu camii için. Camimizle birlikte ilimin, irfa Kendinin, merhametin, sevginin en çok ihtiyaç olduğu zamanlık çalışıyoruz. Şehirde rahmeti, merhameti, yardım ettiğimizde bütün sorunları çözeceğiz.”
GÖRMEZ: İLİM İLE İRFANI, İBADET İLE MARİFETİ BİRLEŞTİRDİĞİMİZ ZAMAN BİR ÜLKE BÜYÜR, YÜKSELİR
Babasının yıllarca Çanakçı Camisinde görev yaptığını aktaran Prof. Dr. Mehmet Görmez ise şu ifadeleri kullandı:
“Mekânların ruhu vardır. Deprem sonrasında yıkılmayla karşı karşıya kalan camimiz, mabedimiz, Çanakçı Köyü’nün ortasındaki o mütevazı cami, hepimizin çocukluk hafızalarında yeri olan, bu toprakların çocuğu, köyün evladı olarak bugün farklı bir heyecan içindeyim. Bu büyük ve benim için önemli olan esere emek veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e yardım ediyorum. Onun şahsında o kadar büyük bir ekip emek verdi ki. İlim ile irfanı, ibadet ile marifeti birleştirdiğimiz zaman bir ülke. Cami hem ibadet hem birlik hem ilim hem sevgi hem muhabbet hem rahmet mekânı hem de özgürlük sembolü, mekan.”
Eski Belediye Başkanı Celal Doğan da yaptığı konuşmada camilerin toplumdaki ortalamaları ve üstlendiği hizmetleri yorumlayarak “Bu köyün camisi 120 yıl önce köyde, benim akrabalarımın inşa ettiği bir camidir. Bugün bu ya da bir açılış olacak. Daha kadim bir cami olacak” dedi.
Konuşmaların ardından törenle kesilerek cami resmi olarak ibadete açıldı. Ramazan münasebetiyle ve protokolle, cami avlusunda iftar sofrasında bir araya geldi.
0
*
KADOİL’DEN YATIRIM HAMLESİ:
Yeni İstasyonlar, Güçlü Transferler, Verimlilik Odaklı Büyüme
Uzun yıllardır sürdürdüğü istikrarlı büyüme trendiyle dikkat çeken Kadoil, 2025 yılına hızlı ve güçlü bir başlangıç yaptı. Satış hedeflerine kararlılıkla ilerleyen marka, akaryakıt pazarında ilk sekiz, OtoLPG pazarında ise ilk 10 arasında yer alarak sektördeki konumunu daha da sağlamlaştırdı.
Bu yıl yaklaşık 3800 istasyon sözleşmesinin sona erdiği sektörde, Kadoil odağını stratejik yatırımlar ve büyüme fırsatlarına yöneltti. Sadece iki aylık bir süreçte 13 akaryakıt ve 10 LPG olmak üzere toplam 23 yeni lisans alan Kadoil, şehir merkezlerinde ses getirecek yeni projeler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle İstanbul gibi büyük metropollerde aktif olarak yer almayı planlayan şirket, yatırım proje ve hedeflerini verimlilik esaslı projelerle şekillendiriyor.
Kadoil, 2025 yılında istasyon sayısında %10 büyüme hedeflerken, aynı zamanda pazar payını da daha güçlü bir konuma taşımayı amaçlıyor. Bu hedef doğrultusunda, nicelikten ziyade nitelik odaklı bir yaklaşımla ilerliyor; bayi profilini zenginleştirerek daha dengeli bir büyüme stratejisi benimsiyor. Henüz bulunmadığı bölgelerdeki potansiyel alanlara yatırım yapmaya hazırlanan Kadoil, bu bölgelerde güçlü bir ağ kurmayı planlıyor.
Kadoil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nergiz Kadooğlu Çifçi “Böyle bir ortamda satış, büyüme ve yatırım hedeflerimiz her zamanki gibi yüksek. Ulaşılabilir ancak yoğun emek gerektiren hedeflerimiz var. Biz, müşteri odaklılık ve kalite standartlarımızdan ödün vermeden bu yolu yürümeye kararlıyız” diyerek Kadoil’in vizyonunu net bir şekilde ortaya koyuyor. “Kadoil olarak istasyonlarımızı yalnızca birer yakıt noktası değil, aynı zamanda misafirlerimizin kendilerini rahat ve değerli hissedecekleri yaşam alanları olarak konumlandırıyoruz. Modern altyapılarımızın yanı sıra; ferah marketler, yenilenmiş tuvaletler, restoran alanları ve dinlenme noktalarıyla donattığımız istasyonlarımızda, müşteri deneyimini en üst seviyeye taşımayı hedefliyoruz.” dedi.
*
*
*
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ, RAMAZAN AYI’NDA İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDA
ŞAHİNBEY’DEN ADIYAMAN’DA VE GAZZE’DE BİNLERCE KİŞİYE YEMEK İKRAMI
Şahinbey Belediyesi, Ramazan Ayı’nda aşevi ve mobil aşevi hizmetleriyle ihtiyaç sahibi ailelere, Adıyaman’daki depremzedelere ve Gazze’deki mazlumlara yemek ulaştırıyor.
Şahinbey Belediyesi, aşevi ve mobil aşevi hizmetleriyle her gün binlerce kişiye sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyor. Ramazan Ayı öncesinde, sabah erken saatlerde işe giden işçiler, öğrenciler ve halkın her kesimine 23 farklı noktada toplam 16 bin kişilik çorba ikram ediliyor. Ramazan Ayı’nda da ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam eden Şahinbey Belediyesi aynı zamanda Adıyaman ve Gazze’de de 1000’lerce kişiye iftar çadırlarında sıcak yemek ikramında bulundu. Şahinbey Belediyesi, ayrıca ihtiyaç sahibi yaklaşık 8 bin 500 kişiye düzenli yemek desteği sağlıyor. Ramazan Ayı’nda ise yaşlı, engelli ve yemek yapamayan vatandaşlara iftarlık yemekleri evlerine teslim ediliyor.
ADIYAMAN’DA VE GAZZE’DE BİNLERCE KİŞİYE YEMEK İKRAMI
Şahinbey Belediyesi, Adıyaman’da ve Gazze’de kurduğu iftar çadırıyla her gün bin kişiye iftar veriyor. Adıyaman’daki depremzedeler ve Gazze’deki mazlumlar Şahinbey Belediyesi’nin kendilerine ulaştırdığı sıcak yemeklerle iftarlarını açıyor. Paketli ve hijyenik şekilde hazırlanan yemekler, vatandaşlara güvenli bir şekilde ulaştırılıyor. Tamamen doğal ve katkısız ürünler kullanılan yemeklerde zeytinyağı ve sadeyağ tercih edilirken, tuz olarak yalnızca kaya tuzu kullanılıyor.
ALLAH BAŞKANIMIZDAN RAZI OLSUN
Şahinbey belediyesi ekipleri tarafından her gün kendilerine sıcak yemek getirildiğini ifade eden vatandaşlar “Şahinbey Belediyesi her gün bizlere yemeğimizi ayağımıza kadar getiriyor. Sağ olsunlar ne yemek yapacak imkanımız nede gücümüz var. Ama Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu sadece Ramazan Ayı’nda değil diğer zamanlarda da bizlerin yanında o bizim başımızın tacı Allah ondan razı olsun” diye konuştular.
*
*
ÇOCUKLARDA EPİLEPSİ: BELİRTİLERİ, TEDAVİSİ VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Epilepsi, dünya genelindeki bireylerin davranışlarının bir hastalık olup olmadığı, özellikle çocuklar arasında yaygın bir sağlık sorunu teşkil etmektedir. Epilepsi, beyin değişiklikleri, anormal ve kontrolsüz cerrahi sonuçları sonuçların ortaya çıkmasının yolunu açar. Bu hücreler, farklı ömürleri kendini gösterebilir ve çeşitli belirtilerle seyredebilir.
Epilepsi Nedir?
Epilepsi, beyindeki beyin kanaması ve hücresel aktiviteye bağlı olarak nöbetlerin meydana geldiği bir şişlik. Nöbetler, bunların çeşitli bölgelerinde kasılmalar, bilinç kaybı, ani hareketler ve duyumların alındığı gibi farklı sonuçlarla gösterilebilir. Epilepsi, herhangi bir yaşta ortaya çıkabilse de, çocukluk döneminde daha sık görülür.
Çocuklarda Epilepsi ilaçları
Çocuklarda epilepsi belirtileri, yaşama, türlerin türü ve çeşitlerinin değişimine göre farklılık gösterebilmektedir. En yaygın epilepsi türleri ve belirtileri:
Genel Nöbetler (Grand Mal) : Vücutta yaygın kasılmalar, bilinç kaybı, gözlerde kasılma gibi oluşumlarla kendini gösterir. Çocuk nöbeti sırasında bilincini kişileriniz ve vücut kontrolleri yapılamayacağı şekilde kasılmalar yaşayabilirler.
Auralar veya Basit Nöbetler : Çocuk, bir şeyleri anlatır veya görür, ancak bilincini kaybetmez. Bu tür nöbetçiler, çocukta geçici bir duyusal değişiklik veya görsel halüsinasyonlar yapabilirler.
Absans Nöbetleri : Çocuk kısa bir süreliğine çevreye tepki vermiyor, gözler sabitlenebilir ve dış dünyadan kopmuş gibi görünüyor. Bu maç türü genellikle birkaç saniye sürer ve genellikle dikkat eksikliği ile karışabilir.
· Çocuk Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. M. İbrahim Turan , çocuklarda nöbetlerin genellikle 3-5 yaş arasında olduğunu belirtiyor. Ancak, bazı hücrelerin düzenleri da görülebilir. Epilepsiye neden olan faktörler arasında genetik yatkınlık, doğum sırasında yaşanan değişimler, kafa travmaları, beyin hücreleri ve beyin yapısındaki anormallikler yer almaktadır. Ayrıca bazı vakalarda epilepsinin nedeni de mevcuttur. Prof. Dr. Turan, epilepsiye neden olanın doğru şekilde bulunması, çünkü yöntemlerinin bu başlangıçlara göre şekillendiğinin tedavi edildiği vurgulanmaktadır.
· Epilepsi Tanı ve Tedavi Süreci
· Epilepsi tanısının oluşturulması için kapsamlı bir öykü alınır, muayene muayenesi yapılır ve genellikle EEG (elektroensefalogram) testi ile beyin dalgaları izlenir. Gerekli beyin görüntüleme yöntemleri (MR, BT) ayrıntılı olarak daha ayrıntılı olarak incelenebilir. Tanı süreci doğru bir şekilde görünüyor, tedavi süreci daha etkili ve başarılı oluyor.
· Çocuklarda epilepsi tedavisinin yaygın olarak uygulanması antiepileptik sistemleri kullanmaktır. Bu programın düzenli kullanımı, satıcıların kontrollerinin toplanmasında en önemli faktördür. Prof. Dr. M. İbrahim Turan, tedavi sürecinde ailelerin paylaşılmalarını ve planlama önerilerine sıkı sıkıya uymalarını öneriyor. “Her çocuğun farklı ve tedavi planı da çocuğun özel durumuna göre şekillendirilmelidir. İlaçların doğru dozajda kullanılması, nöbetlerin kontrol grubunun hazırlanmasında kritik bir rol oynanır” diyor.
· Bazı durumlarda epilepsi tedavisi cerrahi müdahale ya da özel diyetler de yapılabilir. Ancak bu çözümler, büyümenin büyümesine göre uzman hekimler tarafından sağlanır.
· Ailelerin Yapması Gerekenler
· Epilepsi, çocukların sorunlarını zorlaştırabilecek bir hastalık olsa da, doğru tedavi ve aile desteği ile çocukların normal bir yaşamlarını sürdürebilirler. Nöbet anında, ailelerin sakinleşmesi büyük önem taşır. Nöbet’in bir yolculuğunu panik yapmadan gözden geçirmesi gerekir. insanların hayatını güvenli bir şekilde desteklemek ve çevreyi tehlikelerden uzak tutmak, olası yaralanmaların önüne geçebilir.
· Ailelerin düzenli doktor kontrollerini aksatmaması, doğru dozajda dağıtımını sağlaması çok önemlidir. Ayrıca okul çağındaki çocukların ve sosyal yaşamlarına devam edilmesi teşvik edilir; Aşırı stres ve yorgunluktan kaçınılmalıdır.
*
*
AYINTAB’A DAİR
OĞUZ BAYAT BOYU
Kuzey-Suriye’deki Türkmenler arasında çok önemli bir Bayat Boyu yaşamaktadır. Kuzey-Suriye’de Türkmen topluluğunu, Boz-Ok koluna bağlı üç boy, Bayat, Avşar ve Beğ-Dili boyları teşkil eder. Dulkadiroğulları, İnaloğulları, Köpekoğulları, Gündüzlüler, Kutbeğioğulları, Bozcaoğulları aileleri bu üç veya iki (Bayat-Avşar) boydan çıkmıştır. Dulkadiroğullarının hizmetinde daima Bayatlar görülmektedir. Bayatlar’dan geldiğini kesin olarak bilinen başka bir aile ise Bozca-oğulları’dır. Asi ırmağı kıyısında yapılan bir savaşta Bayatlar’ın başında bulunan B o z ca -B e ğ ,ırmağa düşerek boğulmuştu. Bu tarihten sonra Bayatlar’ın başındabulunan aile bu beğe izafeten Bozcalu, Bozca-oğulları anılmaya başlanmıştır.
1-HALEP TÜRKMEN BAYAT BOYU Bayatlar Haleb Türkmenleri’nin üçüncü boyu (tâife) olarak zikredilmekte ve 20 obadan müteşekkil bulunmaktadır. Bu obaların ilkini Bayatlar’ın başında bulunan BOZCA ailesi mensupları meydana getiriyor.Bundan sonra Pehlivanlı obası Bayatları geliyor. 17. yüzyılda Avusturya’ya yapılacak sefere 200 Pehlivanlı askeri çağrılıyor. Pehlivanlı Askerlerinin başında şu beğler bulunuyordu: Pehlivanoğlu İsmail Bey, Pehlivanoğlu Hacı Musa Beğ, Pehlivanoğlu Battal Beğ, Pehlivanoğlu Hacı Abbas Beğ oğlu, Haşan Beğ oğlu Mehmed Beğ, Ali Beğ oğlu Mirza Beğ, Biberoğlu Assaf Beğ, Tatar-İlyaslu obası kethüdası, Kuzu-gündenli oymağı kethüdası, Bayadı kethüdası.
2-ŞAM VE TRABLUS CEPHESİ BAYATLARI
3-BOZ ULUS BAYATLARI Boz-Ulus’un Dulkadırlı kolunda bulunan ve Şam Bayadı adını taşıyan oymağı.
4-DULKADİRLİ BAYATLARI ( Ş am-B a y a d ı ) :Dulkadırlı eli’ne dahil bulunan Bayatlar Şam-Bayadı adını taşırlar, Bu Bayat kolu, Kuzey-Suriye Bayatlarına.mensuptur.
5-BOZ OK BAYATLARI Boz-Ok Şam-Bayatları bu bölgenin Gedük yöresinde yaşamaktadırlar. Bu yöre Kayseri’nin kuzey doğusunda, Gemerek ile Mancılık arasındaki topraklan kaplamaktadır. Burada yaşayan Şam-Bayatları Hızırlu, Hasancılu, Kesmezlü, Şeyhlu, Şarklu, Kızıl-Donlu ve Karaca-Koyunlu gibi obalara ayrılmıştır.
6-YENİ İL BAYATLARI SİVAS Boz-Ok Yozgat yöresindeki Şam-Bayadı obalarının kollarından başkası değillerdir.Yeni-ll ile Boz-Ulus’amensup bulunan Şam-Boyadı oymaklarının nerelerde yerleştikleri hakkında tam bir bilgiye sahip değiliz. Bunlardan bir veya birkaç obanın Çukur-Ova’ya indikleri ve Kara-lsalı kazasında bugün kendiadları ile anılan köyde yerleştikleri anlaşılıyor
7-ULU YÖRÜK BAYATLARI Ulu-Yörük topluluğuna bağlı teşekküllerden biri de İnallu oymağındandırlar. Amasya çevresinde yaşamakta olan inallu teşekkülü arasında Şam-Bayadı adlı obalara rastlanır.
8-ANKARA BAYATLARI Ankara’nın Kalecik ilçesinde yurd tutmuşlardır..Çuna, diğeri de Tavşancık köylerinde yerleşmişlerdir.
9-MARAŞ ADIYAMAN BESNİ BAYATLARI Besni Behisni ilçesi Korucu Köyü, Antakya’da Hacılu köyünde kışladıkları görülüyor.
10-KÜTAHYA BAYATLARI Bayat adını taşıyan bir oymak Kütahya Yörükleri arasındadır. Kütahya’nın Geyikler yöresinde yaşayan Bayat adlı bir oymak vardır.
11-UŞAK BAYATLARI Uşak yöresinde yaşayan Boz-Guş adlı büyük bir oymağın obaları arasında Kara-Bayat adlı bir oymak vardır.
12-ANTALYA TEKE SANCAĞI BAYATLARI Bayat adlı diğer bir oymağın da Antalya (Teke) sancağında yaşamakta olduğunu biliyoruz. Kaynak Prof Dr. Faruk Sümer.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Bu internet sitesini kullanarak bu çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Çerezleri nasıl kullandığımız, sildiğimiz ve engellediğimiz ile ilgili detaylı bilgi için lütfen Çerezler (Cookies) sayfasını okuyunuz.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Çerez
Süre
Açıklama
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.