1950 yılında MTA tarafından açılıp yıllarca işe yaratamadığı gerekçesiyle jeotermal kuyuların kapatmasından sonra bir dönemin efsane Valisi Recep Yazıcıoğlu Aydın valiliğine atandığında bu enerjinin mutlaka işe yaratılması konusunda baş vurmadığı yer kalmamıştı.
Vali Yazıcıoğlu Aydın’da bir esnaf toplantısında bu güçlü jeotermal kaynağın mutlak işe yaratılması için cesur siyasetçi, cesur hükümet, cesur yatırımcı arayarak işadamlarına seslenmiş bu milli servetin mutlaka enerjiye dönüştürülmesi yönünde çağrı yapmıştı.
Bu çağrıdan tam 30 yıl sonra o cesur yatırımcı işadamı Gaziantep’ten çıkarak DORA 1 ile jeotermal enerji santrali kurarak efsane yatırım gerçekleştirdi ve Türkiye’de 24 saat elektrik üretmeye başladı.
12 yıl önce Muharrem Balat’ın Yazıcıoğlu ile aynı frekansı taşıdıklarını keşfettik ve Türkiye gündemine her iki kahramanı taşıdık.
Bu yatırım diğer yatırımcı işadamlarına da cesaret verince jeotermal enerjiden elde edilen elektrik üretimi kat kat büyümeye başladı.
Muharrem Balat’ı bu nedenle hep baba bildik ve anmaya devam edeceğiz.