Hoşgeldiniz  

MUHTARLAR ŞAMİL TAYYAR İLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TALEPLERİNİ GÖNDERDİLER(Haber- Halil Eyyupoğlu)

admin | 24 Ocak 2023 | Genel, Gündem, Tüm Manşetler A- A+

MUHTARLAR ŞAMİL TAYYAR İLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TALEPLERİNİ GÖNDERDİLER(Haber- Halil Eyyupoğlu)

MUHTARLAR ŞAMİL TAYYAR İLE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TALEPLERİNİ GÖNDERDİLER

Geçmiş dönem Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve şu anda AK Parti MYK üyesi Şamil Tayyar  Şahinbey Belediye Meclis üyesi Halil Uğur ile birlikte Muhtarlar Derneği Gaziantep Şubesinde muhtarlarla buluştu.

Türk siyasi tarihinde muhtarların imkanlarını üst düzeye taşıdığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Kemal Titiz AK Parti MYK üyesi Şamil Tayyar’ı misafir etti. 

AK Parti MYK üyesi Şamil Tayyar   muhtarların taleplerini saatlerce dinleyerek sorunların çözüme ulaşması yönünde çaba göstereceğini ifade ederek Ak parti döneminde muhtarlarını problemlerinin çoğunun fazlasıyla çözümlendiğini ve bundan muhtarların memnuniyeti konusunda da memnun olduğunu söyledi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Kemal Titiz çoğu muhtarların taleplerinin halledildiğini fakat önemli iki isteklerinin daha olduğunu vurguladı.

Titiz muhtarların en az 3 dönem muhtarlık süresini dolduranlara devlet memurları gibi yeşil pasaport verilmesini istedi. Titiz diğer yandan seçimlerde muhtarların seçim günü sandık açılacağı vakit rastgele muhtar seçim kağıtlarını seçim sandığına verilmesinin yanlış olduğunu, hatta sandık başında muhtar adaylarının kavgalarına tanık olduklarını , bu nedenle ölümlü olayların olduğunu vurguladı. Çözüm olarak aday olacak muhtarların seçim tarihinden en az 40 gün önce seçim kuruluna müracaat etmesi, GBT lerin önce sorgulanarak muhtar adayı olup olmayacağının netleşmesi gerektiğini vurguladı. Soruşturma neticesinde aday olabilmesinin seçim sandığı başındaki kavgaları da öneyebileceğini ifade etti.

Tayyar ise bu konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ilgili kurumlara ileteceğini  en hakkaniyetli olan başvuru sonrası  seçim öncesi aday olmaya yeterliliği olan adayların  ayrı bir muhtarlar oy pusulasında yer alma önerisini ileteceğini ifade etti.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı