Hoşgeldiniz  

BİRECİK VE KARKAMIŞ SALDIRILARI YENİ BİR PROVOKASYONA MI İŞARET EDİYOR (Köşe Yazısı-Halil Eyyupoğlu)

admin | 18 Ağustos 2022 | Genel, Gündem, HALİL EYYUPOĞLU Köşe Yazısı, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler


admin
oeyyupoglu1@gmail.com

BİRECİK VE KARKAMIŞ SALDIRILARI YENİ BİR PROVOKASYONA MI İŞARET EDİYOR

Birecik Çiçekalan Hudut Karakolu ve Karkamış’a olan saldırının amacı geçmişteki tecrübelerimize göre olası bir provokasyona çağrışım yapıyor.

Şanlıurfa/Birecik Çiçekalan Hudut Karakolu’na teröristlerce düzenlenen hain saldırıda kahraman Mehmetçiğimiz Topçu Uzm. Çvş. Uğurcan Cirnooğlu şehit oldu.

Diğer yandan bilinçli mi bilinçsiz mi yapıldığını henüz bilemediğimiz olaya da sayın Gaziantep Valimiz hemen müdahale etti.

Ve şu açıklamayı hemen yaptı; “Karkamışta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb.bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir.”

Suruç katliamını hatırlayalım; Kobani bölgesine ABD desteği ile yerleşen PKK burada bir takım faaliyetler gösterirken amacının butik bir Kürt devleti kurma olduğunu bilmeyen kalmadı. Kobani’de bir takım provokasyonlarla “insani” duygusal psikolojik propaganda yöntemiyle Türkiye’de Kobani’ye özel ilgi kampanyası başlattılar.

Bu ilgi sonucu hangi istihbarat örgütünün yaptığını bilemediğimiz Suruç’da canlı bomba saldırısıyla bir katliam gerçekleştirildi.

Aslında bir CİA organizasyonu olduğunu biz ve devletimiz 25 yıl Gaziantep’te ikamet eden Türkçeyi anadili gibi konuşan Papaz Andrew Brunson’un tutuklanması ve dönemin ABD başkanı Trump’un Türkiye’ye karşı yaptığı pazarlık ile öğrendik.

Seçimler yaklaşırken ABD YPG/PKK ya verdiği destek ile bölgede yine bir şeyler kaşımaya devam ediyor.

İktidarıyla muhalefetiyle doğru zeminde yürüyen dış politikamızla bu saldırılar karşısında bir olmak zorundayız.

Dış politikamız Batı emperyalizmine direnen bir politika olduğunu unutmamamız gerekiyor.

  Türkiye’ye karşı yürütülen Ortadoğu senaryolu politikalarında başarılı olmaması için bu yönde Cumhurbaşkanımız Erdoğan  ve Dışişleri Bakanımız Mevlütoğlu’na olanca desteği vermemiz gerekiyor.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı