Hoşgeldiniz  

UKRAYNAYA DEMOKRASİ GETİRME OYUNU ENERJİ FİYAT POLİTİKASIDIR (Köşe Yazısı-Halil Eyyupoğlu)

admin | 24 Şubat 2022 | Ekonomi, Genel, Gündem, HALİL EYYUPOĞLU Köşe Yazısı, Köşe Yazıları, Tüm Manşetler


admin
oeyyupoglu1@gmail.com

UKRAYNAYA DEMOKRASİ GETİRME OYUNU ENERJİ FİYAT POLİTİKASIDIR

İnsanlar ölmüş, bir ülke batmış, gariban insanlar mülteci adı altında ülke ülke sürünmüş kimin umurunda.

Enerji kaynakları hedef olmaktan çıkmış. Enerji kaynaklarının mutlaka güçlü bir sahibi var. Kimse kimsenin enerjisine artık göz koyamıyor.

Hal böyle olunca enerjide fiyat politikasını özellikle petrol fiyatlarının yukarı çekmenin tek yolu ülkelerarası gerginlik çıkarmak çatışmaya zemin hazırlamak.

Bundan kim karlı çıkacak; elbette enerji kaynaklarına sahip olanlar. Bu çatışmaya zemin hazırlayanlar kim; elbette yine enerji kaynaklarına sahip olanlar.

Kim bunlar; biri Amerika Birleşik Devletleri, diğeri Rusya…

Ortadoğu’da özellikle Suriye’de oynanan oyunun baş aktörleri kimdi; yine enerji kaynaklarının sahipleri yani ABD ve Rusya..

Peki Ukrayna’da ne olacak derseniz Suriye’de olduğu gibi kabak Ukrayna’nın ve o ülkenin vatandaşlarının başına patlayacak.

Yine masum insanlar ölecek, yine insanlar sınırlarımız zorlayarak ülkemize sığınacak. Yine başta petrol olmak üzere enerji fiyatları tavan yapacak.

Yani sözün kısası enerji fiyatlarına fazla para vererek enerji kaynaklarının sahiplerini daha çok zengin edeceğiz, çıkan savaşların parasını da bizler enerjiyi satın alanlar ödeyecek. Hesaplanan görülen gerçek fotoğraf; ülkenin insanları ise bir başkalarının daha çok zengin olma uğruna demokrasi kan gölünde yüzmeye devam edecek.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı