Hoşgeldiniz  

EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

admin | 29 Ocak 2026 | e gazete Gaziantep haber ajansı Bülteni, Ekonomi, Genel, Gündem, Tüm Manşetler, Yaşam A- A+

EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişikliğe gidildi. Yapılan düzenlemeyle birlikte, en düşük emekli maaşı 20 bin liraya yükseltilmiş oldu. Değişikliğin, sosyal güvenlik kapsamındaki ödemelere ilişkin yeni bir güncelleme niteliği taşıdığı değerlendiriliyor.

En düşük emekli aylığının 20 bin TL’ye çıkarılmasını içeren Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda kabul edilmişti.

Düzenlemeyle, dosya bazında 16 bin 881 TL olarak uygulanan yaşlılık, malullük ve ölüm aylığı asgari ödeme tutarı, 2026 yılı ocak ayı ödeme döneminden itibaren 20 bin TL’ye yükseltildi.

Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

Gaziantep'in İlk Haber Ajansı