Gaziantep Haber Ajansı Bülteni Salı 26.02.2024 e gazete
HABER METNİ;
GAZİANTEP İLE OĞUZELİ’Nİ BİRLEŞTİRECEĞİZ
Oğuzeli ilçe Belediye Başkanı Bekir Öztekin basın ile buluşarak yaptıklarını ve yapacakları projeleri anlattı.
Öztekin yeni imar planlamalarıyla havaalanı çevresini cazibe merkezi yaparak ticari alana açacaklarını söyledi. Havaalanı çevresini canlı tutacaklarını ifade eden Öztekin “showroom”larla, kafelerle, depolarla donatacaklarını vurguladı.
Öztekin aynı zamanda Körkün, Bozdağ ve Mimar Sinan bölgelerinde imar açılacak yerin kalmadığını ve Gaziantep ile Oğuzeli’ni mutlaka birbirine kavuşturacak imar alanlarını hızla oluşturacağız dedi.
Öztekin konuşmasında şu cümlelere yer verdi “Vatan olmayanın bayrağı olmayanın hürriyeti yoktur.
Vatanı bayrağı olmayanın inancını yaşama hakkı yoktur.
Namusunu muhafaza etme imkanı da yoktur.
Onun için bu vatan hepimizin korumakla mükellef olduğumuz bir vatanımız.
Korumakla mükellef olduğumuz bayrağımız ve ezanımız.
Onun için değerli dostlar Mevlana Hazretleri’nin ifadesiyle, tevazuda toprak gibi olacaksınız diyor, makam ve mevki ne olursa olsun, mal ve mülk ne olursa olsun, şan ve şöhret, rütbe ne olursa olsun, neticede insanız, neticede hep beraber eşit doğduk, eşit vaziyetteyiz.
Birbirimize büyüklenmenin, birbirimize kibirlenmenin, gururlanmanın hiçbir manası yoktur değerli dostlar.
Onun için ben bu memlekette eğer kalkınacaksak birlik ve beraberlikle, eğer güçleneceksek birlik ve beraberlikle, eğer hakikaten etrafımızdaki mazlumlara sahip çıkacaksak bu da birlik ve beraberlik olur.
Ayrılıktan şimdiye kadar kimse fayda görmedi.
Değerli dostlar ben uzun yıllar Orta Doğu’da kaldım.
Türkiye memleketime döndüğümde de eğitim hizmeti yaptım.
Neticede de hasbel kader siyasete girdim.
Bir dönem Şehit Kamil’de başkan yardımcılığı 2009-2014 de Oğuzeli’nde Belediye Başkanlığı ve on yıl aradan sonra tekrar bu göreve getirildi.Bu millet hakikaten asil bir millet.
Kim ne derse desin.
On yıl sonra burada bir parti yoktu, teşkilat yoktu, ilçe binası yoktu ve ilçe başkanlığı yoktu.
Yeniden Rafah’tan geldik, teklif ettiler, aday olduk değerli dostlar.
Vatandaş da teveccüh etti.
Yeniden bize buranın mührünü teslim etti.
Buraya hizmet edeceğiz şimdi.
Ben belediye başkanlığını açık ve net ifade edeyim;
Saltanat sürmek krallık sürmek, efendim millete despotluk yapıp tepeden bakmak olarak görmüyorum.
İnsanlarla tevazu içerisinde kardeş gibi geçinip Mevlana Hazretleri’nin dediği gibi günahları, hataları, yanlışları örtmede de gece gibi olacaksınız diyor.
Onun için vatandaşın ayıbını aramaktan ziyade vatandaşa nasıl hizmet eder gayesiyle çalışmaya bütün gücümüzle gayret ediyoruz.
Günlük on beş saatten aşağı çalışmıyoruz.
Bir dokuz yüz kırk altıda kurulmuş bir Oğuzeli ilçesi.
Merkez ilçe Şahin Bey, Şehit Kamil ve Oğuzeli.
Ama maalesef 1946 dan beri bazı kabuklarını kıramamış bir ilçemiz.
Bu kabukları kırmak için beş sene mücadele ettik.
O zaman birçok yapacağımız şeyleri bize yaptırmadılar.
Mücadele ettik ama engel oldular, gücümüz yetmedi.
On sene sonra tekrar geldik.
Bu görevi devraldık.
Şu anda on bir ay oldu.
On bir ay içerisinde temelini attığım cami sayısı dokuz tane arkadaşlar.
Bir iki tane daha var.
Ama seçim zamanı söz verdim.
On senede yapılanı bir senede yapacağım diye söz verdim.
Inşallah bu sözümü de yerine getiriyorum.
Takriben on iki ayın içerisinde on küçük tane caminin temelini atmış oluyoruz.
Bir kısmı bitmek üzere, bir kısmının temeli atıldı, bir kısmı süratle devam ediyor.
Beş altı tane sosyal tesis taziye evi.
Birkaç tane eski olan yerleri yıktık, yenilerini yapıyoruz, çayhane yapıyoruz, emeklilerimizin gelip orada rahat rahat kullanabilmesi için.
Beş altı tane imam evi, eğitimle alakalı Oğuzeli’nin çok ciddi problemi yoktur.
Sadece Kilis yolundaki bize ait Mimar Sinan Mahallesi şu anda dört beş bin tane villamız var.
Orada okul eksiğimiz var.
Inşallah hayırseverlerimizle de buluşup oralara da hem valiliğimizle hem hayırseverlerimizle oraya da birkaç tane okul yaptırırsak eğitimle alakalı problemimiz böyle bir ortadan kalkmış olacak.
Gençlerimizle alakalı çok ciddi projelerimiz var.
Bu sahayı dört beş sene önce İpek Yolu Kalkınma Ajansı yapmış.
Buna vesile olanların hepsine teşekkür ediyorum.
Memlekete bir taş koyanın hepsinin nedir ellerine sağlık diyor.
Onlara da teşekkür ediyorum değerli dostlar.
Biz hep birlikte yapacağız bunları.
Burada Oğuzeli’nde biz hakikaten ayrılıkları kaldırdık.
Particiliği de kaldırdık.
Şimdi diğer partilerle beraber meclisimizde de uyum içerisinde çalışıyoruz.
Bütün partilerde Oğuzeli’mizle alakalı getirdiğimiz gündem maddelerine oy birliğiyle kararlar alarak mücadele ediyoruz değerli dostlar.
Ama nasip ederse kırk altıdan beri yapılamayan Barak Caddesi’ni önümüzdeki günlerde inşallah yıkımına başlayıp yapmaya başlayacak.
*
*
SURUÇLULARDA NEBİ KAPLAN BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ
Gaziantep Suruçlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneğinin yapılan genel kurulunda başkanlık değişimi yaşandı. Yaklaşık üç yıldır dernek başkanlığını yapan Hüseyin Yıldırım coşkulu bir kalabalık ile Nebi Kaplan’a başkanlık görevini devretti.
Başkan Hüseyin Yıldırım Gaziantep ve çevresinde Gaziantep Suruçlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin önemli çalışmalara imza attığını ve o şekilde de dönüşler aldığını ve bundan memnun olduğunu belirtti . Yıldırım “aynı şekilde Nebi Kaplan başkanının da derneği başaralı bir şekilde sürdüreceğinden şüphem yoktur” dedi.
Görevi devralan Nebi Kaplan ise bugüne kadar başarılı çalışmalarından dolayı Hüseyin Yıldırım başkana ve yönetimine teşekkür etti. Divan Başkanlığının Mustafa İsmet Erdoğan yaptığı Genel Kurulda Birecikliler Dernek Başkanı Şaban Altunova, Bozovalılar Dernek Başkanı Musa Aydın ,Siverekliler Dernek Başkanı Mehmet Nargiz, Malatyalılar 44 derneği başkanı Ahmet Alkış ve çok sayıda dernek başkanları,misafirlerin ve dernek üyelerinin katıldığı genel kurul iyi dilek ve temennilerle kapandı. Genel kurul sonrası Hüseyin Yıldırım’ın yaptığı çalışmalardan dolayı dernek adına plaket takdim edildi.
*
PAZARCIKLILAR CAFER SANAĞA İLE YOLA DEVAM DEDİ
Gaziantep Pazarcıklılar Derneği Genel Kurulde Cafer Sanağa’yı tekrara seçerek Sanağa ile devam kararı aldı.
Genel Kurul’dan sonra bir açıklama yapan Sanağa şu cümlelere yer verdi;
9.Olağan Genel Kurulumuza katılım sağlayan Gaziantep Milletvekilleri Sayın Hasan Öztürkmen’e,Melih Meriç’e,Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Umut Yılmaz’a,Pazarcık Belediye Başkanı Haydar İkizer’e ,Siyasi Partilerin Temsilcilerine,Sivil Toplum Örgütü Başkan ve yöneticilerine,Pazarcık Köy dernek Başkan ve Yönetimlerine,Pazarcık’tan gelen muhtarlarımıza ,katılım sağlayan tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum.
Bağışları ile Hizmet binamızın inşaatının hızla ilerlemesini sağlayan bağışçılarımızı da teşekkürü borç biliyorum”
*
*
OBA MAKARNA DUBAİ’DE DEV ANLAŞMALARINA İMZA ATTI
Türkiye’deki makarna üretiminin yüzde 25’ini, küresel makarna ticaretinin yüzde 7’sini gerçekleştiren Oba Makarna, dünyanın en büyük gıda fuarlarından Dubai Gulfood Fuarı’nda bu yıl da yerini aldı. Yenilikçi ürünlerini tanıttığı standıyla fuarın en dikkat çeken markalarından biri olan Oba Makarna, Somali, Ghana, Burkina Faso, Togo ve Benin’den iş heyetleriyle toplam 35 milyon dolarlık iş anlaşması imzaladı.
40 farklı ürün çeşidiyle Türk makarnasını dünya sofralarıyla buluşturan Oba Makarna, her yıl 6 bine yakın katılımcısı ve 200 binin üstünde ziyaretçisiyle küresel gıda endüstrisinin en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Dubai Gulfood Gıda Fuarı’nda yerini aldı. Oba Makarna, küresel gıda sektörünün Orta Doğu, Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) açılan bir kapısı olarak nitelendirilen fuarda, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda en fazla ziyaretçi kabul eden şirketler arasında ilk sıralarda yer alarak uluslararası iş bağlantılarını genişletti. Yenilikçi ürünlerini tanıttığı standıyla fuarın en dikkat çeken markalarından biri olan OBA Makarna, Somali, Ghana, Burkina Faso, Togo ve Benin’den iş heyetleriyle toplam 35 milyon dolarlık iş anlaşması imzaladı.
6 kıtada 100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiriyor
OBA Makarna CEO’su Alpaslan Özgüçlü, Dubai Gulfood Gıda Fuarı’nın birçok ülke ve firmanın yıllık stratejisinin belirlemesinde büyük rol oynadığına dikkat çekerek “Bu yıl da çok verimli geçirdiğimiz Dubai Gulfood Gıda Fuarı’nda, ürünlerimiz, en büyü ilgiyi Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere Afrika, Asya, ABD ve Uzakdoğulu iş insanlarından gördü. Fuarda, Somali, Ghana, Burkina Faso, Togo ve Benin’den iş heyetleriyle toplam 35 milyon dolarlık iş anlaşmasına imza attık.” dedi.
6 kıtada 100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Oba Makarna’nın Türkiye’nin dünya genelinde bilinirliliği en yüksek markalarından biri olduğunu vurgulayan Özgüçlü, “Türkiye’deki makarna üretiminin yüzde 25’ini, küresel makarna ticaretinin yüzde 7’sini gerçekleştiren bir marka olarak bizim için uluslararası fuarlar büyük önem taşıyor. Dubai Gulfood Gıda Fuarı’nın da 2025 yılında ihracat hedeflerimize büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
“Yeni pazarlarda büyümeyi hedefliyoruz”
Bu yıl önceki yıllara oranla daha fazla katılımcının yanı sıra daha fazla nitelikli alım heyetlerinin fuara ilgi gösterdiğini dile getiren Özgüçlü, şunları söyledi:
“Makarna sektörünün dünyadaki güçlü ve en büyük aktörlerinden birisi Oba Makarna yenilikçi ürünleri ve yüksek üretim kapasitesiyle fuarda alım heyetlerinin ve farklı ülkelerden gelen nitelikli ithalatçıların ilgi odağı oldu. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı listesine üst üste 11 kez makarna ihracat şampiyonu olarak giren bir şirket olarak hedefimiz global pazarındaki yerimizi daha da güçlendirerek ihracat gerçekleştirebildiğimiz ülke sayısını artırmak. 2025 yılında, Güney Amerika, Uzak Doğu, Güney Kore ve Japonya pazarlarında olduğu gibi diğer ülke pazarlarında da büyümeye devam edeceğiz.”
*
*
GTB ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
GÜNEYDOĞU ANADOLU’DA SON 65 YILIN EN DÜŞÜK OCAK AYI YAĞIŞI KAYDEDİLDİ
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Çokay ve Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda, tarım ve gıda sektöründeki güncel gelişmeler, GTB’nin yürüttüğü projeler ve üyelerin rekabet gücünü artırmaya yönelik yapılan çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.
Toplantının açılışında konuşan GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle bu kutsal ayın bereketi ve yardımlaşma ruhuna dikkat çekti. Tiryakioğlu, “Ramazan ayı, sadece oruç tutulan bir ay değil, aynı zamanda paylaşmanın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bir zaman dilimidir. Bu ay, ihtiyaç sahiplerine el uzatmanın, toplumsal dayanışmayı güçlendirmenin ve birlik beraberlik ruhunu canlı tutmanın önemini bir kez daha en iyi şekilde bizlere hatırlatıyor. Ülkemizin, şehrimizin ve tüm meclis üyelerimizin mübarek Ramazan ayını şimdiden tebrik ediyorum” dedi.
17-21 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Türkiye’den 209 firmanın katıldığı Dubai Gulfood 2025 fuarı ile ilgilide açıklamalarda bulunan Tiryakioğlu, “Dubai Gulfood, dünya gıda sektörünün en büyük buluşmalarından biridir. Türkiye’den katılan firmalar, uluslararası pazarda ülkemizin gıda ürünlerinin kalitesini ve çeşitliliğini bir kez daha gösterdi. Sektör adına son derece verimli ve faydalı bir fuar gerçekleşti” diye konuştu.
Soğuk Hava ve Don Olaylarının Tarıma Etkisi
Son dönemde yaşanan kuraklık ve soğuk hava dalgasına da değinen Tiryakioğlu, bölgede etkili olan don olaylarının tarımsal üretim üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğunu ifade etti.
Tiryakioğlu “Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, son 65 yılın en düşük yağışını alan bölgelerimiz, şimdi de zirai don sorunuyla karşı karşıya kaldı. Bu durum, özellikle Akdeniz bölgesinde narenciye ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizi zor durumda bıraktı” dedi.
Ocak ayında yaşanan şiddetli kuraklığa da dikkat çeken Tiryakioğlu, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı kuraklık haritalarına göre, ülkenin büyük bölümünün kuraklık yaşadığını belirtti.
Tiryakioğlu, “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Fenolojik Değerlendirme Raporu’na göre ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da son 65, Akdeniz Bölgesi’nde ise son 33 yılın en düşük ocak ayı yağışının kaydedildiğini dile getirdi. Tiryakioğlu, su kaynaklarının verimli kullanılması ve kuraklığa dayanıklı tarım modelleri üzerine çalışmalar yürütülmesinin öneminin bir kez daha gözler önüne serildiğini sözlerine ekledi.
GTB YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ENVER ÇOKAY
GTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Çokay da konuşmasında yaklaşan Ramazan ayına vurgu yaparak, “Ramazan’ın manevi atmosferi, birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, paylaşma ve dayanışma duygularını ön plana çıkaran bir fırsat sunduğunu söyledi.
Meclis üyelerinin Ramazan ayını kutlayan Çokay, “Bu mübarek ay, sadece bireysel ibadetlerle değil, toplumsal sorumluluklarımızı da hatırlatarak, ihtiyaç sahiplerine destek olmanın önemini bir kez daha vurguluyor” dedi.
Borsanın şubat ayı faaliyetleri hakkında bilgi vererek GTB’nin stantlı katılım sağladığı GAPTARIM fuarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çokay, fuarın büyük bir başarıyla tamamlandığını ve Gaziantep’in coğrafi işaretli ürünlerinin fuarda geniş bir ilgiyle tanıtıldığını ifade etti.
Çokay,” GTB standında tanıtılan Gaziantep’in zengin mutfak kültürünün en önemli unsurlarından biri olan coğrafi işaretli ürünler hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından büyük takdir topladı. GAPTARIM Fuarı, Gaziantep’in gastronomik mirasını geniş kitlelere ulaştırma noktasında önemli bir platform oluşturdu” dedi.
*
*
AYINTAB’A DAİR
OKUNTU
Düğün davetiyesi yerine OKUYUCU
Düğün okuyucusu
Beş altı yaşlarındaydım o zamanlar, daha annemin dizlerinin dibinde oturup eteğini çekiştirdiğim dönemler. Üzerinde eski, siyahtan çok gri, keşermiş, yarı yamalı çarşafı içinde, elinde bezden bir torba, orta yaşlı bir teyze gelirdi. Bizim evimiz dedemlerin evleriyle çok yakındı, diğer amcamlar yan tarafımız da oturuyorlardı. Teyze, büyük olduğu için dedemlerin evlerine gelir, hayat( avlu)a otururdu. Sonra annem ve yengelerim çağırtılırdı, tabii bizler de annemizin eteğini tutup koştura koştura giderdik dedemlere. biraz hoşbeşten ve hal hatır sorulduktan sonra, asıl konuya gelirdi sıra. Teyze ilk önce falancaların selamı var, şu gün düğünleri var sizleri davet ediyorlar der, bez torbadan parlak kağıtlara sarılı şekerler çıkartır, orada bulunanlara şekerler verir davetini yapardı. Bu daveti yapması için özellikle bulunan bu kadına OKUYUCU denirdi. Daha sonra düğün sahiplerinin davetlilerin büyüklerine hazırlamış oldukları ‘yol’ (hediye, genellikle büyüklere seccade namaz örtüsü, elbiselik kumaş veya havlu gibi şeyler olurdu.) verir, daveti gününü ve yerini tekrarlar iyice pekiştiğine emin olunca da kalkardı, daha gideceğim çok yer var, deyip giderdi okuyucu. Tüm aile adına dedem teşekkürlerini iletir, inşallah geleceklerini söyleyip okuyucu kadına bahşiş verirdi. Ben belki de aldığımız o şekerlerden dolayı unutmadım bunları, ama şimdi o şekerin tadının, ve davetin tadının doyulmaz değerli bir anı olarak benliğimde taşıyorum.. Ne kadar özel hissederdik kendimizi. Daha sonraları, okuyucu teyzeyi ne zaman sokakta bir yerde görsem, bilirdim yine birilerini düğüne davet etmek için dolaşıyor. Bize de gelecek diye heyecanla kapıda beklerdim. Günümüzden bahsetmek istesem de etmeyeceğim. Ne kadar lüks ve özenle yapılmış olsa da davetiyeler, bence bu özelliği ve güzelliği taşıyamaz.
Yazı : Hatice Işık
*
MERKEZ LOKANTASI
Merkez Lokantası; 1970’lerde, Gaziantep’te önemli bir lokanta idi. O yıllarda da; Gaziantep, sanayi ve ticaret alanında, hacimli ve dinamik bir ekonomik yapıya sahipti.
Doğduktan sonra, yetişkinliğinde lokantacılığı meslek tutmuş insanların, insanları doyurmakla ne kadar ulvi bir iş yaptıklarını yıllar geçtikçe daha iyi anladım. İstanbul Üsküdar’daki Kanaat Lokantası,Sirkeci’deki Konyalı Lokantası,Sirkeci Gar’ının karşı sokağındaki Mevlana Lokantası yada yurdumuzun diğer şehirlerinde önde gelen esnaf lokantaları ne kadar önemli ise MERKEZ LOKANTASI ‘da o kadar önemli idi eski Gaziantep’te. Lokanta’nın sahibi olan rahmetli Mehmet Ölçal mekanı ile özdeşleşmiş,köklü ve nezih bir kişi idi.İki oğlu ile beraber lokantasını işletirdi. Daimi gülen yüzü, askılı pantolonu, sade giyimi ile “insaniyeti” kendi kalbinin merkezine almış bir insandı.Belki de bu yüzden ,mekanının adı ” Merkez” idi.
Aradan geçen onca zaman sonra; ne zaman bir merkez kelimesi duysam, lokantasında huzur ile yemek yidiğim saygın insan rahmetli Mehmet Ölçal’ın kendisi ve mekanı gelir.Allah rahmet eylesin.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Bu internet sitesini kullanarak bu çerezlerin kullanılmasını kabul etmiş olursunuz. Çerezleri nasıl kullandığımız, sildiğimiz ve engellediğimiz ile ilgili detaylı bilgi için lütfen Çerezler (Cookies) sayfasını okuyunuz.
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Çerez
Süre
Açıklama
cookielawinfo-checkbox-analytics
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional
11 months
The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance
11 months
This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy
11 months
The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.